Vegetarisk carbonara

Vegetarisk carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Lakto-ovo-vegetarisk variant av den krämiga italienska pastarätten carbonara. God med soltorkade tomater, parmesan och äggulor. Tänk på att parmesan och annan hårdost kan innehålla löpe.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 350 g spagetti
  • 100 g avrunna, hackade soltorkade tomater, i marinad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 ägg, endast gulan
  • 150 g riven parmesan
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
  2. Blanda tomater, vitlök, äggulor, parmesan, basilika och vatten i en skål. Rör om allt sammans.
  3. Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda den med olivolja. Vänd ner tomatblandningen.
  4. Strö över basilikablad och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Emilia, du har rätt. Vi har förtydligat detta i ingressen och ser över om receptet ska få ett annat namn. Tack för din feedback!

Emilia

2021-08-08

Man kan ju inte påstå att den är vegetarisk, när det är parmesan i, parmesan innehåller löpe (kalvmage).

Antonio

2020-10-16

Alldeles för mycket vatten! Det finns vattnet kvar i pastan också!

Vegetarisk carbonara
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 350 g spagetti
  • 100 g avrunna, hackade soltorkade tomater, i marinad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 ägg, endast gulan
  • 150 g riven parmesan
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Vegetarisk carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Lakto-ovo-vegetarisk variant av den krämiga italienska pastarätten carbonara. God med soltorkade tomater, parmesan och äggulor. Tänk på att parmesan och annan hårdost kan innehålla löpe.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
  2. Blanda tomater, vitlök, äggulor, parmesan, basilika och vatten i en skål. Rör om allt sammans.
  3. Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda den med olivolja. Vänd ner tomatblandningen.
  4. Strö över basilikablad och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Emilia, du har rätt. Vi har förtydligat detta i ingressen och ser över om receptet ska få ett annat namn. Tack för din feedback!

Emilia

2021-08-08

Man kan ju inte påstå att den är vegetarisk, när det är parmesan i, parmesan innehåller löpe (kalvmage).

Antonio

2020-10-16

Alldeles för mycket vatten! Det finns vattnet kvar i pastan också!