Vegetarisk carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Lakto-ovo-vegetarisk variant av den krämiga italienska pastarätten carbonara. God med soltorkade tomater, parmesan och äggulor. Tänk på att parmesan och annan hårdost kan innehålla löpe.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g spagetti
  • 100 g avrunna, hackade soltorkade tomater, i marinad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 ägg, endast gulan
  • 150 g riven parmesan
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
  2. Blanda tomater, vitlök, äggulor, parmesan, basilika och vatten i en skål. Rör om allt sammans.
  3. Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda den med olivolja. Vänd ner tomatblandningen.
  4. Strö över basilikablad och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Emilia, du har rätt. Vi har förtydligat detta i ingressen och ser över om receptet ska få ett annat namn. Tack för din feedback!

Emilia

2021-08-08

Man kan ju inte påstå att den är vegetarisk, när det är parmesan i, parmesan innehåller löpe (kalvmage).

Antonio

2020-10-16

Alldeles för mycket vatten! Det finns vattnet kvar i pastan också!

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pasta puttanesca med sardeller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gnocchi carbonara

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 350 g spagetti
  • 100 g avrunna, hackade soltorkade tomater, i marinad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 ägg, endast gulan
  • 150 g riven parmesan
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Vegetarisk carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Lakto-ovo-vegetarisk variant av den krämiga italienska pastarätten carbonara. God med soltorkade tomater, parmesan och äggulor. Tänk på att parmesan och annan hårdost kan innehålla löpe.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
  2. Blanda tomater, vitlök, äggulor, parmesan, basilika och vatten i en skål. Rör om allt sammans.
  3. Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda den med olivolja. Vänd ner tomatblandningen.
  4. Strö över basilikablad och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Emilia, du har rätt. Vi har förtydligat detta i ingressen och ser över om receptet ska få ett annat namn. Tack för din feedback!

Emilia

2021-08-08

Man kan ju inte påstå att den är vegetarisk, när det är parmesan i, parmesan innehåller löpe (kalvmage).

Antonio

2020-10-16

Alldeles för mycket vatten! Det finns vattnet kvar i pastan också!

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pasta puttanesca med sardeller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gnocchi carbonara

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)