För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegansk tårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Baka Therese Lindgrens veganska tårta med jordgubbar, vaniljfrosting och mandelkräm. Berätta för fikagästerna om bakgrunden till den berömda världsrekordtårtan som detta faktist är. I november 2017 slog Therese och medhjälpare ett fantastiskt världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Nya rekordet för världens största veganska tårta lyder på: 460kg! Här är receptet på den veganska tårtan i en mer lättbakad storlek.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl sojayoghurt
  • 2 dl rapsolja
  • några droppar bittermandelarom
  • Vaniljfrosting
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 350 g mandelmassa
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Topping
  • 1 dl soya vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker . Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom. Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  2. Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i 175° i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting:

  1. Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm:

  1. Mixa mandelmassa och mandeldryck.
  2. Vispa grädden fluffig. smaka av med vaniljsocker och florsocker. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. och citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället Mattias Kristiansson på Vegomagazinet provbakat och fotat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Walder

2020-06-01

Yeah Go Vegans <3

Oldman6996

2020-04-22

Jag gillar hela Therese

Liknande recept

Blåbärskaka med mandelspån

(8)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Lingon- och marängpaj

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Blåbärscocotter

(19)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl sojayoghurt
  • 2 dl rapsolja
  • några droppar bittermandelarom
  • Vaniljfrosting
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 350 g mandelmassa
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Topping
  • 1 dl soya vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g jordgubbar
  • citronmeliss

Vegansk tårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Baka Therese Lindgrens veganska tårta med jordgubbar, vaniljfrosting och mandelkräm. Berätta för fikagästerna om bakgrunden till den berömda världsrekordtårtan som detta faktist är. I november 2017 slog Therese och medhjälpare ett fantastiskt världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Nya rekordet för världens största veganska tårta lyder på: 460kg! Här är receptet på den veganska tårtan i en mer lättbakad storlek.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker . Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom. Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  2. Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i 175° i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting:

  1. Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm:

  1. Mixa mandelmassa och mandeldryck.
  2. Vispa grädden fluffig. smaka av med vaniljsocker och florsocker. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. och citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället Mattias Kristiansson på Vegomagazinet provbakat och fotat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Walder

2020-06-01

Yeah Go Vegans <3

Oldman6996

2020-04-22

Jag gillar hela Therese

Liknande recept

Blåbärskaka med mandelspån

(8)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Lingon- och marängpaj

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Blåbärscocotter

(19)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)