Therese Lindgrens världsrekordtårta

Therese Lindgrens världsrekordtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Världens största veganska tårta! I november 2017 slog Therese Lindgren och hennes medhjälpare världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Och här är receptet för dig som vill baka världens största veganska tårta på 460kg! Recept av Mattias Kristiansson.

Ugnstemperatur:175º
  • 30 kg strösocker
  • 2.4 kg vetemjöl
  • 43.08 kg mannagryn
  • 1.2 kg bakpulver
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 60 kg sojayoghurt
  • 24 kg rapsolja
  • 5 flaskor bittermandelarom
  • Frosting
  • 12 kg mjölkfritt margarin
  • 50.4 kg florsocker
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 6 kg mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 42 kg mandelmassa
  • 6 kg mandeldryck
  • Topping
  • 18 kg soya vispgrädde
  • 1.2 kg florsocker
  • 0.3 kg vaniljsocker
  • 24 kg jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner yoghurten, rapsoljan och bittermandelaromen. Låt smeten svälla i 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Olja och mjöla under tiden 56st bakformar, cirka 53 centimeter långa och 32 centimeter breda. Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformarna. Grädda kakorna i 45-60 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting

  1. Vispa ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och mandelmjölken, gärna i en hushållsassistent. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm

  1. Mixa ihop mandelmassa och mandelmjölk i en matberedare. Vispa grädden fast och fluffig. Söta med vaniljsocker och florsocker.
  2. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan, frostingen kommer förhindra att den flyter ut.

Topping

  1. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. Dekorera med citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället världsrekordhållaren Therese Lindgren och medhjälpare testbakat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-25

Hej Joel! Det är en vegansk tårta :)

Veganen Joel

2020-04-22

Är detta veganskt? Jag blir lite misstänksam med sockret....

Pernilla Angelsmark Diabetes typ 1

2020-04-22

Det blev lite mycket socker

Therese Lindgrens världsrekordtårta
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 30 kg strösocker
  • 2.4 kg vetemjöl
  • 43.08 kg mannagryn
  • 1.2 kg bakpulver
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 60 kg sojayoghurt
  • 24 kg rapsolja
  • 5 flaskor bittermandelarom
  • Frosting
  • 12 kg mjölkfritt margarin
  • 50.4 kg florsocker
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 6 kg mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 42 kg mandelmassa
  • 6 kg mandeldryck
  • Topping
  • 18 kg soya vispgrädde
  • 1.2 kg florsocker
  • 0.3 kg vaniljsocker
  • 24 kg jordgubbar
  • citronmeliss

Therese Lindgrens världsrekordtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Världens största veganska tårta! I november 2017 slog Therese Lindgren och hennes medhjälpare världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Och här är receptet för dig som vill baka världens största veganska tårta på 460kg! Recept av Mattias Kristiansson.

Ugnstemperatur:175º

Gör så här

  1. Blanda strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner yoghurten, rapsoljan och bittermandelaromen. Låt smeten svälla i 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Olja och mjöla under tiden 56st bakformar, cirka 53 centimeter långa och 32 centimeter breda. Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformarna. Grädda kakorna i 45-60 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting

  1. Vispa ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och mandelmjölken, gärna i en hushållsassistent. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm

  1. Mixa ihop mandelmassa och mandelmjölk i en matberedare. Vispa grädden fast och fluffig. Söta med vaniljsocker och florsocker.
  2. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan, frostingen kommer förhindra att den flyter ut.

Topping

  1. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. Dekorera med citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället världsrekordhållaren Therese Lindgren och medhjälpare testbakat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-25

Hej Joel! Det är en vegansk tårta :)

Veganen Joel

2020-04-22

Är detta veganskt? Jag blir lite misstänksam med sockret....

Pernilla Angelsmark Diabetes typ 1

2020-04-22

Det blev lite mycket socker