Therese Lindgrens världsrekordtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Therese Lindgrens veganska världsrekordtårta. I november 2017 slog Therese och medhjälpare ett fantastiskt världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Nya rekordet för världens största veganska tårta lyder på: 460kg!

Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 kg strösocker
  • 2.4 kg vetemjöl
  • 43.08 kg mannagryn
  • 1.2 kg bakpulver
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 60 kg sojayoghurt
  • 24 kg rapsolja
  • 5 flaskor bittermandelarom
  • Frosting
  • 12 kg mjölkfritt margarin
  • 50.4 kg florsocker
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 6 kg mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 42 kg mandelmassa
  • 6 kg mandeldryck
  • Topping
  • 18 kg soya vispgrädde
  • 1.2 kg florsocker
  • 0.3 kg vaniljsocker
  • 24 kg jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. 6 personer blandar ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i varsin bunke. Rör ner yoghurten, rapsoljan och bittermandelaromen. Upprepa tills ni har 56 st smet-satser. Låt smeten svälla i 15 minuter. Olja och mjöla under tiden 56st bakformar, cirka 53 centimeter långa och 32 centimeter breda. Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformarna. Grädda kakorna i 175 grader i 45-60 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting

  1. Vispa ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och mandelmjölken i en hushållsassistent modell superstor. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar. Var med fördel två personer.

Mandelkräm

  1. Mixa ihop mandelmassa och mandelmjölk i en matberedare. Var med fördel tre personer. Vispa grädden fast och fluffig. Söta med vaniljsocker och florsocker. Var med fördel fyra personer.
  2. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan, frostingen kommer förhindra att den flyter ut. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. Dekorera citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället världsrekordhållaren Therese Lindgren och medhjälpare testbakat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veganen Joel

2020-04-22

Är detta veganskt? Jag blir lite misstänksam med sockret....

Pernilla Angelsmark Diabetes typ 1

2020-04-22

Det blev lite mycket socker

19 st
  • Ingredienser (19)
  • 30 kg strösocker
  • 2.4 kg vetemjöl
  • 43.08 kg mannagryn
  • 1.2 kg bakpulver
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 60 kg sojayoghurt
  • 24 kg rapsolja
  • 5 flaskor bittermandelarom
  • Frosting
  • 12 kg mjölkfritt margarin
  • 50.4 kg florsocker
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 6 kg mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 42 kg mandelmassa
  • 6 kg mandeldryck
  • Topping
  • 18 kg soya vispgrädde
  • 1.2 kg florsocker
  • 0.3 kg vaniljsocker
  • 24 kg jordgubbar
  • citronmeliss

Therese Lindgrens världsrekordtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Therese Lindgrens veganska världsrekordtårta. I november 2017 slog Therese och medhjälpare ett fantastiskt världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Nya rekordet för världens största veganska tårta lyder på: 460kg!

Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 6 personer blandar ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i varsin bunke. Rör ner yoghurten, rapsoljan och bittermandelaromen. Upprepa tills ni har 56 st smet-satser. Låt smeten svälla i 15 minuter. Olja och mjöla under tiden 56st bakformar, cirka 53 centimeter långa och 32 centimeter breda. Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformarna. Grädda kakorna i 175 grader i 45-60 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting

  1. Vispa ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och mandelmjölken i en hushållsassistent modell superstor. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar. Var med fördel två personer.

Mandelkräm

  1. Mixa ihop mandelmassa och mandelmjölk i en matberedare. Var med fördel tre personer. Vispa grädden fast och fluffig. Söta med vaniljsocker och florsocker. Var med fördel fyra personer.
  2. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan, frostingen kommer förhindra att den flyter ut. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. Dekorera citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället världsrekordhållaren Therese Lindgren och medhjälpare testbakat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veganen Joel

2020-04-22

Är detta veganskt? Jag blir lite misstänksam med sockret....

Pernilla Angelsmark Diabetes typ 1

2020-04-22

Det blev lite mycket socker