Vegansk tårta med jordgubbar

Vegansk tårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Vegansk tårta med jordgubbar, vaniljfrosting, grädde och mandelkräm - en riktig sommartårta! I november 2017 slog Therese Lindgren och medhjälpare världsrekord genom att baka världens största veganska tårta på 460kg. Här är receptet i en mer lättbakad storlek. Recept och foto av Mattias Kristiansson.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl sojayoghurt
  • 2 dl rapsolja
  • några droppar bittermandelarom
  • Vaniljfrosting
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 350 g mandelmassa
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Topping
  • 1 dl soya vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom och rör ner det i smeten. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°. Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting

  1. Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm

  1. Mixa mandelmassa och mandeldryck.

Topping

  1. Vispa grädden fluffig. Smaka av med vaniljsocker och florsocker. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan.
  2. Spritsa en kant med vaniljfrosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar, och citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-25

Hej Christin, vi har skrivit fel, det ska vara mjölmixen. Vi ska förtydliga i receptet :) Tack!

Christin

2022-03-24

Det står: Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Ska det vara mjölmixen eller är det någon mjölkmix jag inte hittar som ska vara med i receptet?

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Bodil, det stämmer bra det!

Bodil

2022-01-03

En fråga. Ska det verkligen vara SJU dl florsocker?

Walder

2020-06-01

Yeah Go Vegans <3

Oldman6996

2020-04-22

Jag gillar hela Therese

Vegansk tårta med jordgubbar
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl sojayoghurt
  • 2 dl rapsolja
  • några droppar bittermandelarom
  • Vaniljfrosting
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 350 g mandelmassa
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Topping
  • 1 dl soya vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g jordgubbar
  • citronmeliss

Vegansk tårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Vegansk tårta med jordgubbar, vaniljfrosting, grädde och mandelkräm - en riktig sommartårta! I november 2017 slog Therese Lindgren och medhjälpare världsrekord genom att baka världens största veganska tårta på 460kg. Här är receptet i en mer lättbakad storlek. Recept och foto av Mattias Kristiansson.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom och rör ner det i smeten. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°. Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting

  1. Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm

  1. Mixa mandelmassa och mandeldryck.

Topping

  1. Vispa grädden fluffig. Smaka av med vaniljsocker och florsocker. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan.
  2. Spritsa en kant med vaniljfrosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar, och citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-25

Hej Christin, vi har skrivit fel, det ska vara mjölmixen. Vi ska förtydliga i receptet :) Tack!

Christin

2022-03-24

Det står: Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Ska det vara mjölmixen eller är det någon mjölkmix jag inte hittar som ska vara med i receptet?

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Bodil, det stämmer bra det!

Bodil

2022-01-03

En fråga. Ska det verkligen vara SJU dl florsocker?

Walder

2020-06-01

Yeah Go Vegans <3

Oldman6996

2020-04-22

Jag gillar hela Therese