Vegansk pasta

Vegansk pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Veganska köttbullar med solrosfrön, havregryn och bönor som serveras till en god tomatsås och pasta. Recept ur kokboken Portionen under tian av Hanna Olvenmark.

Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
4 portioner
  • 320 g pasta
  • Gottebullar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl havregryn
  • 6 dl kokta kidneybönor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja, att steka i
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk frysta örter, t ex persilja eller basilika

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater och tomatpuré. Tillsätt buljongtärning och örterna. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Mixa solrosfrön och havregryn fint i matberedare monterad med knivblad. Tillsätt bönorna och mixa lite till. Rör ner riven lök, soja, salt och peppar. Låt smeten stå i kyl minst 20 min.
  3. Forma till 20 bollar med blöta händer. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek bollarna i olja till fin färg och genomstekta. Servera med pastan och tomatsåsen.

Tips

Låt bollarna vila en stund innan stekning, så att de blir lite fastare i konsistensen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2020-08-16

Lite oklart hur mycket lök som ska i bullarna. Ser i receptet bara ut som att det är lök i tomatsåsen?

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej M! Det är rätt som du skriver att det ska vara 1 liten riven lök i bullarna. Den ingrediensen hade ramlat bort men ska vara på plats nu! Mvh Maja (redaktör)

M

2020-04-25

Receptet stämmer inte överens med det i mersmak, i den är det lök även i bullarna, vilket recept stämmer?

Vegansk pasta
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 320 g pasta
  • Gottebullar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl havregryn
  • 6 dl kokta kidneybönor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja, att steka i
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk frysta örter, t ex persilja eller basilika

Vegansk pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Veganska köttbullar med solrosfrön, havregryn och bönor som serveras till en god tomatsås och pasta. Recept ur kokboken Portionen under tian av Hanna Olvenmark.

Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater och tomatpuré. Tillsätt buljongtärning och örterna. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Mixa solrosfrön och havregryn fint i matberedare monterad med knivblad. Tillsätt bönorna och mixa lite till. Rör ner riven lök, soja, salt och peppar. Låt smeten stå i kyl minst 20 min.
  3. Forma till 20 bollar med blöta händer. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek bollarna i olja till fin färg och genomstekta. Servera med pastan och tomatsåsen.

Tips

Låt bollarna vila en stund innan stekning, så att de blir lite fastare i konsistensen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2020-08-16

Lite oklart hur mycket lök som ska i bullarna. Ser i receptet bara ut som att det är lök i tomatsåsen?

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej M! Det är rätt som du skriver att det ska vara 1 liten riven lök i bullarna. Den ingrediensen hade ramlat bort men ska vara på plats nu! Mvh Maja (redaktör)

M

2020-04-25

Receptet stämmer inte överens med det i mersmak, i den är det lök även i bullarna, vilket recept stämmer?