Vegansk gnocchi

Vegansk gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Stekt sojagnocchi med rostade tomater och spenat. Enkelt, festligt och helt veganskt!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 kruka oregano
  • svartpeppar
  • 200 g färska fyllda spenat
  • 1 msk olivolja
  • Gnocchi:
  • 3 dl riven kokt, skalad potatis
  • 1.5 dl sojamjöl + 0,5 dl till utbakning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela och lägg tomaterna på en plåt. Skala och skiva vitlöken. Blanda tomaterna med vitlök, olja och salt. Baka dem i mitten av ugnen ca 15 min. Hacka oreganon och vänd runt med tomaterna, smaka av med peppar.
  2. Blanda ingredienserna till gnocchin till en smidig deg. Lägg degen på mjölat bakbord och rulla till en längd, ca 2 cm tjock. Skär i 1 cm tjocka bitar och tryck till varje bit med mjölad gaffel.
  3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Stek gnocchin 3-4 min till fin färg. Stek spenaten hastigt i 1 msk olja i en stekpanna, smaka av med salt och vänd runt med gnocchin. Servera gnocchi och spenat med tomaterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingolf Dahl

2015-08-08

Jag glömde att säga att jag använde fryst kokt potatis (alltså överblivna rester) i gnocchin. Jag tinade potatisen lätt i micron, och körde den slät i foodprocessor innan jag blandade i kikärtsmjölet. Man skall ju minska matsvinnet! Jag tror inte att någon kan känna någon skillnad på slutresultatet, möjligen behövs det lite extra kikärtsmjöl för att få rätt konsistens på degen. Vi konstaterade att rätten inte skulle skämmas för sig på ett buffébord.

Ingolf Dahl

2015-08-08

Jag prövade att ersätta sojamjölet med kikärtsmjöl, som har mer egen smak. Mycket lyckat! Sedan så stekte jag gnocchin i ugnen i långpanna med lite olivolja i botten, 175 grader varmluft. Spenaten fick samma behandling.

Monika

2015-05-20

KOKA INTE GNOCCHIN Virre, jag är ledsen men så stod det receptet i Coop-tidningen. Man kokar nämligen gnocchi :( Om det får dig att känna dig något bättre så kokade jag också bort alla mina.

Virre

2015-05-19

Monika: Jag testade att lägga gnocchin i kokande vatten. Efter 30 sekunder upplöstes gnocchin och försvann. Där försvann en timme av mitt liv, tack för tipset.

Monika

2015-05-19

Hej, ni har glömt delen där gnocchin ska kokas i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lyft ur dem med hålslef och låt rinna av och svalna på hushållspapper.

Susanne, redaktör

2015-05-06

Hej! Receptet uppdateras 7 maj 2015

Vegansk gnocchi
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 kruka oregano
  • svartpeppar
  • 200 g färska fyllda spenat
  • 1 msk olivolja
  • Gnocchi:
  • 3 dl riven kokt, skalad potatis
  • 1.5 dl sojamjöl + 0,5 dl till utbakning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Vegansk gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Stekt sojagnocchi med rostade tomater och spenat. Enkelt, festligt och helt veganskt!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela och lägg tomaterna på en plåt. Skala och skiva vitlöken. Blanda tomaterna med vitlök, olja och salt. Baka dem i mitten av ugnen ca 15 min. Hacka oreganon och vänd runt med tomaterna, smaka av med peppar.
  2. Blanda ingredienserna till gnocchin till en smidig deg. Lägg degen på mjölat bakbord och rulla till en längd, ca 2 cm tjock. Skär i 1 cm tjocka bitar och tryck till varje bit med mjölad gaffel.
  3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Stek gnocchin 3-4 min till fin färg. Stek spenaten hastigt i 1 msk olja i en stekpanna, smaka av med salt och vänd runt med gnocchin. Servera gnocchi och spenat med tomaterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingolf Dahl

2015-08-08

Jag glömde att säga att jag använde fryst kokt potatis (alltså överblivna rester) i gnocchin. Jag tinade potatisen lätt i micron, och körde den slät i foodprocessor innan jag blandade i kikärtsmjölet. Man skall ju minska matsvinnet! Jag tror inte att någon kan känna någon skillnad på slutresultatet, möjligen behövs det lite extra kikärtsmjöl för att få rätt konsistens på degen. Vi konstaterade att rätten inte skulle skämmas för sig på ett buffébord.

Ingolf Dahl

2015-08-08

Jag prövade att ersätta sojamjölet med kikärtsmjöl, som har mer egen smak. Mycket lyckat! Sedan så stekte jag gnocchin i ugnen i långpanna med lite olivolja i botten, 175 grader varmluft. Spenaten fick samma behandling.

Monika

2015-05-20

KOKA INTE GNOCCHIN Virre, jag är ledsen men så stod det receptet i Coop-tidningen. Man kokar nämligen gnocchi :( Om det får dig att känna dig något bättre så kokade jag också bort alla mina.

Virre

2015-05-19

Monika: Jag testade att lägga gnocchin i kokande vatten. Efter 30 sekunder upplöstes gnocchin och försvann. Där försvann en timme av mitt liv, tack för tipset.

Monika

2015-05-19

Hej, ni har glömt delen där gnocchin ska kokas i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lyft ur dem med hålslef och låt rinna av och svalna på hushållspapper.

Susanne, redaktör

2015-05-06

Hej! Receptet uppdateras 7 maj 2015