Vegansk boeuf bourguignon

Vegansk boeuf bourguignon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Mustig vegansk bourguignon där köttet fått byta plats med rödbetor och svamp. Smakrik och värmande serveras grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 500 g Änglamark färska rödbetor, gärna små
  • 200 g Änglamark schalottenlökar
  • 250 g Änglamark champinjoner
  • 1 msk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 dl kapris
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 Änglamark buljongtärningar (gärna umami)
  • 1.5 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 kruka Änglamark timjan, 4 kvistar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Änglamark potatispuré eller mos
  • Änglamark timjan att garnera med

Gör så här

  1. Skala rödbetor och lök. Dela svampar och betor om de är stora.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek rödbetor, svamp, lök och vitlök under omrörning 3–5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 25 min.
  3. Lyft upp timjankvistarna och servera grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-09-23

Mycket god!

Vegansk boeuf bourguignon
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g Änglamark färska rödbetor, gärna små
  • 200 g Änglamark schalottenlökar
  • 250 g Änglamark champinjoner
  • 1 msk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 dl kapris
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 Änglamark buljongtärningar (gärna umami)
  • 1.5 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 kruka Änglamark timjan, 4 kvistar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Änglamark potatispuré eller mos
  • Änglamark timjan att garnera med

Vegansk boeuf bourguignon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Mustig vegansk bourguignon där köttet fått byta plats med rödbetor och svamp. Smakrik och värmande serveras grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala rödbetor och lök. Dela svampar och betor om de är stora.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek rödbetor, svamp, lök och vitlök under omrörning 3–5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 25 min.
  3. Lyft upp timjankvistarna och servera grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-09-23

Mycket god!