Vegansk boeuf bourguignon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Mustig vegansk bourguignon där köttet fått byta plats med rödbetor och svamp. Smakrik och värmande serveras grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g Änglamark färska rödbetor, gärna små
  • 200 g Änglamark schalottenlökar
  • 250 g Änglamark champinjoner
  • 1 msk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 dl kapris
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 Änglamark buljongtärningar (gärna umami)
  • 1.5 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 kruka Änglamark timjan, 4 kvistar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Änglamark potatispuré eller mos
  • Änglamark timjan att garnera med

Gör så här

  1. Skala rödbetor och lök. Dela svampar och betor om de är stora.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek rödbetor, svamp, lök och vitlök under omrörning 3–5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 25 min.
  3. Lyft upp timjankvistarna och servera grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-09-23

Mycket god!

Liknande recept

Spara recept

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(43)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g Änglamark färska rödbetor, gärna små
  • 200 g Änglamark schalottenlökar
  • 250 g Änglamark champinjoner
  • 1 msk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 dl kapris
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 Änglamark buljongtärningar (gärna umami)
  • 1.5 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 kruka Änglamark timjan, 4 kvistar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Änglamark potatispuré eller mos
  • Änglamark timjan att garnera med

Vegansk boeuf bourguignon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Mustig vegansk bourguignon där köttet fått byta plats med rödbetor och svamp. Smakrik och värmande serveras grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbetor och lök. Dela svampar och betor om de är stora.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek rödbetor, svamp, lök och vitlök under omrörning 3–5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 25 min.
  3. Lyft upp timjankvistarna och servera grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-09-23

Mycket god!

Liknande recept

Spara recept

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(43)