Vegansill på aubergine med apelsin

Vegansill på aubergine med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

God vegansk sill gjord på aubergine och smaksatt med apelsin, nejlika och lök. Passar perfekt på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min + 1 dygn i kyl
8 bufféportioner
  • 1 liten aubergine
  • 1 apelsin
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skär auberginen på längden i ½ cm tjocka skivor. Skär i bitar som liknar sill.
  2. Skär skalet av apelsinen i tunna remsor med en potatisskalare. Varva aubergine, apelsinskal, lökringar och nejlikor i en burk.
  3. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Häll den varma lagen i burken och se till att allt är täckt med lag, låt kallna. Låt stå minst 1 dygn i kylen före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansill på aubergine med apelsin
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 liten aubergine
  • 1 apelsin
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Vegansill på aubergine med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

God vegansk sill gjord på aubergine och smaksatt med apelsin, nejlika och lök. Passar perfekt på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min + 1 dygn i kyl
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Skär auberginen på längden i ½ cm tjocka skivor. Skär i bitar som liknar sill.
  2. Skär skalet av apelsinen i tunna remsor med en potatisskalare. Varva aubergine, apelsinskal, lökringar och nejlikor i en burk.
  3. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Häll den varma lagen i burken och se till att allt är täckt med lag, låt kallna. Låt stå minst 1 dygn i kylen före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!