Västerbottensostpaj med strömming

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrik och festlig paj med Västerbottensost, strömming, kaviar och hackad dill.

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g Västerbottensost, riven
  • 20 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Västerbottensostpaj med strömming
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g Västerbottensost, riven
  • 20 g smör
  • salt

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrik och festlig paj med Västerbottensost, strömming, kaviar och hackad dill.

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!