Västerbottensostpaj med strömming

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrik och festlig paj med Västerbottensost, strömming, kaviar och hackad dill.

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g Västerbottensost, riven
  • 20 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kallrökt lax med äggsallad

Betyg
Betyg
(8)
Västerbottensostpaj med strömming
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g Västerbottensost, riven
  • 20 g smör
  • salt

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrik och festlig paj med Västerbottensost, strömming, kaviar och hackad dill.

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kallrökt lax med äggsallad

Betyg
Betyg
(8)