Västerbottensostpaj med strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Smakrik och festlig paj med Västerbottensost, strömming, kaviar och hackad dill.

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g Västerbottensost, riven
  • 20 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g Västerbottensost, riven
  • 20 g smör
  • salt

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Smakrik och festlig paj med Västerbottensost, strömming, kaviar och hackad dill.

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)