Varma mackor med svampstuvning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Varm toast toppad med svampstuvning, ost och persilja. Perfekt som förrätt eller som tillbehör till soppan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • bröd
  • 2 msk smör
  • 250 g skivade champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 tsk soja
  • 100 g riven ost
  • 1.5 msk bladpersilja

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svampen tills de vätskat av sig.
  2. Strö över mjöl och rör om. Häll på mjölk och grädde under omrörning. Sänk värmen och låt stuvningen bli tjock.
  3. Smaksätt med soja, salt och peppar.
  4. Skiva bröden och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Toppa med svampstuvning och riven ost. Gratinera högt upp i ugnen på 225° tills osten smält och har fin färg, cirka 5 minuter.
  6. Toppa med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Renée

2013-10-16

Jättegott! Tack vare svampmackorna blev det riktigt mättande.

Eleanor

2013-02-04

Jättegod och mättande. Har haft den många gånger som både huvudrätt och förrätt. Synd att tonårspojkarna inte tycker att soppa är riktig mat :) Detta har blivit min favoritsoppa.

Ella

2012-12-05

mycket gott!

Birgitta

2012-12-05

Gott! Bra att kombinera enkel soppa med god macka!

Barbro Eriksson

2012-12-03

Mycket gott och mycket enkelt. Festligt!

Liknande recept

Spara recept

Halloumispett med svamp och zucchini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig polenta med svamp och kronärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tortellini med ostronskivling och ugnsbakade kvisttomater

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Svamprisotto med spenat och chèvre

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • bröd
  • 2 msk smör
  • 250 g skivade champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 tsk soja
  • 100 g riven ost
  • 1.5 msk bladpersilja

Varma mackor med svampstuvning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Varm toast toppad med svampstuvning, ost och persilja. Perfekt som förrätt eller som tillbehör till soppan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svampen tills de vätskat av sig.
  2. Strö över mjöl och rör om. Häll på mjölk och grädde under omrörning. Sänk värmen och låt stuvningen bli tjock.
  3. Smaksätt med soja, salt och peppar.
  4. Skiva bröden och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Toppa med svampstuvning och riven ost. Gratinera högt upp i ugnen på 225° tills osten smält och har fin färg, cirka 5 minuter.
  6. Toppa med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Renée

2013-10-16

Jättegott! Tack vare svampmackorna blev det riktigt mättande.

Eleanor

2013-02-04

Jättegod och mättande. Har haft den många gånger som både huvudrätt och förrätt. Synd att tonårspojkarna inte tycker att soppa är riktig mat :) Detta har blivit min favoritsoppa.

Ella

2012-12-05

mycket gott!

Birgitta

2012-12-05

Gott! Bra att kombinera enkel soppa med god macka!

Barbro Eriksson

2012-12-03

Mycket gott och mycket enkelt. Festligt!

Liknande recept

Spara recept

Halloumispett med svamp och zucchini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig polenta med svamp och kronärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tortellini med ostronskivling och ugnsbakade kvisttomater

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Svamprisotto med spenat och chèvre

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)