För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Varm sallad med rödkål och äpple

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Krispig vacker sallad med valnötter och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g rödkålshuvud i strimlor
  • 1 msk smör
  • 140 g tärnat bacon
  • 600 g urkätnade, röda äpplen i klyftor
  • 2 dl grovhackade valnötskärnor
  • 1 msk olivolja (eller efter smak)
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 100 g rucola (ca 100 g)
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Fräs rödkålen mjuk i smör på inte alltför hög värme. Tillsätt bacontärningarna efter ett par minuter och äpplena efter ytterligare ett par minuter. Fortsätt fräsa cirka fem minuter. Blanda ner valnötterna och rör om.
  2. Smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Bred ut rucolan på ett fat. Fördela rödkålsröran ovanpå. Dela granatäpplet och garnera med kärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2012-12-23

Supergod och en färgklick.

Liknande recept

Coleslaw med grönkål och äpple

(11)

Grönkålssallad med julsmak

(238)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Lax- och gösceviche

(1)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(11)

Smoothie bowl

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Coleslaw med rödkål

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g rödkålshuvud i strimlor
  • 1 msk smör
  • 140 g tärnat bacon
  • 600 g urkätnade, röda äpplen i klyftor
  • 2 dl grovhackade valnötskärnor
  • 1 msk olivolja (eller efter smak)
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 100 g rucola (ca 100 g)
  • 1 granatäpple

Varm sallad med rödkål och äpple

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Krispig vacker sallad med valnötter och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs rödkålen mjuk i smör på inte alltför hög värme. Tillsätt bacontärningarna efter ett par minuter och äpplena efter ytterligare ett par minuter. Fortsätt fräsa cirka fem minuter. Blanda ner valnötterna och rör om.
  2. Smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Bred ut rucolan på ett fat. Fördela rödkålsröran ovanpå. Dela granatäpplet och garnera med kärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2012-12-23

Supergod och en färgklick.

Liknande recept

Coleslaw med grönkål och äpple

(11)

Grönkålssallad med julsmak

(238)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Lax- och gösceviche

(1)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(11)

Smoothie bowl

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Coleslaw med rödkål

(5)