Vardagscurry med kyckling
  • Tid 30 min

Vardagscurry med kyckling

4.54 (13 betyg)

Härlig kycklinggryta med curry och kokosmjölk

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och honung
  • 125 g broccoli
  • 250 g grillat kycklinglår eller stekta kycklingfileér
Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset. Fräs alla torra kryddor i olja under omrörning tills de börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och tomatpuré. Stek någon minut till.

  2. 2

    Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och honung.

  3. 3

    Skär broccolin i mindre buketter och dra loss kycklingköttet från benen. Lägg broccoli och kyckling i grytan och koka tills broccolin är något mjuk och kycklingen varm. Servera med ris, koriander och lime.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är onödigt att låta kryddorna bara stå där i kryddskåpet. Krydda upp grytan istället! Här kommer både gurkmeja, koriander, spiskummin, chiliflakes och kardemumma till användning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Clas

    Skär man cyklingen i ca 5mm tunna skivor (av t.ex. filé) så kan man lägga i dem samtidigt med kokosmjölken och tomaterna (utan förstekning). Koka broccolin i 5 min (totalt 15 minuter kokning av kycklingen) så skall köttet bli ordentligt tillagat, men kontrollera att så är fallet innan ni serverar.