Vaniljkulor

Vaniljkulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ljusrosa kokoskulor med vaniljsmak som liknar godiset Raffaello-kulor. Underbart goda! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g + 50 g vit choklad
  • 125 g vaniljwafers
  • 8 skalade sötmandlar
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält 100 g varsamt i vattenbad. Mixa wafers till smulor i matberedare monterad med kniv.
  2. Blanda smulorna med chokladen när den svalnat något. Forma till åtta bollar och tryck in en mandel i mitten. Låt bollarna stå i kylen tills de stelnat, ca 30 min.
  3. Smält resten av chokladen. Vänd runt bollarna i den smälta chokladen och sedan i kokosflingorna. Förvara kallt men servera gärna rumstempererade.

Tips

Färga kokosflingorna i några droppar röd hushållsfärg så blir de fint rosa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Vaniljkulor
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 100 g + 50 g vit choklad
  • 125 g vaniljwafers
  • 8 skalade sötmandlar
  • 1 dl kokosflingor

Vaniljkulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ljusrosa kokoskulor med vaniljsmak som liknar godiset Raffaello-kulor. Underbart goda! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält 100 g varsamt i vattenbad. Mixa wafers till smulor i matberedare monterad med kniv.
  2. Blanda smulorna med chokladen när den svalnat något. Forma till åtta bollar och tryck in en mandel i mitten. Låt bollarna stå i kylen tills de stelnat, ca 30 min.
  3. Smält resten av chokladen. Vänd runt bollarna i den smälta chokladen och sedan i kokosflingorna. Förvara kallt men servera gärna rumstempererade.

Tips

Färga kokosflingorna i några droppar röd hushållsfärg så blir de fint rosa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)