Vaniljkulor

Vaniljkulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ljusrosa kokoskulor med vaniljsmak som liknar godiset Raffaello-kulor. Underbart goda! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g + 50 g vit choklad
  • 125 g vaniljwafers
  • 8 skalade sötmandlar
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält 100 g varsamt i vattenbad. Mixa wafers till smulor i matberedare monterad med kniv.
  2. Blanda smulorna med chokladen när den svalnat något. Forma till åtta bollar och tryckin en mandel i mitten. Låt bollarna stå i kylen tills de stelnat, ca 30 min.
  3. Smält resten av chokladen. Vänd runt bollarna i den smälta chokladen och sedan i kokosflingorna. Förvara kallt men servera gärna rumstempererade.

Tips

Färga kokosflingornainågra dropparröd hushållsfärgså blir defint rosa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vaniljkulor
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 100 g + 50 g vit choklad
  • 125 g vaniljwafers
  • 8 skalade sötmandlar
  • 1 dl kokosflingor

Vaniljkulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ljusrosa kokoskulor med vaniljsmak som liknar godiset Raffaello-kulor. Underbart goda! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält 100 g varsamt i vattenbad. Mixa wafers till smulor i matberedare monterad med kniv.
  2. Blanda smulorna med chokladen när den svalnat något. Forma till åtta bollar och tryckin en mandel i mitten. Låt bollarna stå i kylen tills de stelnat, ca 30 min.
  3. Smält resten av chokladen. Vänd runt bollarna i den smälta chokladen och sedan i kokosflingorna. Förvara kallt men servera gärna rumstempererade.

Tips

Färga kokosflingornainågra dropparröd hushållsfärgså blir defint rosa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!