Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål
  • Tid 15 min

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

3.18 (17 betyg)

Snabblagad köttfärssås med vitkål i stället för pasta.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk olja
  • 4 dl crème fraiche med paprikasmak, 2 burkar
  • 400 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek färs, vitlök och kummin i olja.

  3. 3

    När all färsen är brun, tillsätt crème fraiche. Låt puttra ca 5 min.

  4. 4

    Strimla vitkålen tunt, gärna med en osthyvel. Lägg ner kålen i det kokande vattnet och låt koka 2 min. Häll av vattnet i ett durkslag.

  5. 5

    Blanda kålen med en klick smör och servera med köttfärssåsen. Toppa med persilja och ev chiliflakes.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Krydda med chiliflakes eller sambal oelek.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Berith

    Helt enkelt smakligt; chiliflakes passar fint. Jag har svårt med aptiten men denna funkar bra. Hälsning: Berit

  • Erik

    Kummin är det man använd i ungersk matlagning och inget annat, lite vitlök behövs däremot!

  • Anita Öhrn

    Gott, men behöver lite mer kryddor. Suverän snabbmat och blir det något kvar så ställ ner det till hunden, hon slickade rent.

  • Jonas

    Istället för kummin borde det vara spiskummin. Något helt annat och betydligt mer ungerskt. Antar att det är ett tryckfel i receptet.

Visa fler