Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg hel kyckling
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 5 morötter, i bitar
  • 3 palsternackor, i bitar
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 1 delad fänkål
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

  1. Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Greger

2013-06-13

Supergott!

Ugnsstekt kyckling med rotsaker
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg hel kyckling
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 5 morötter, i bitar
  • 3 palsternackor, i bitar
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 1 delad fänkål
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Greger

2013-06-13

Supergott!