
Ugnsstekt kyckling med rotsaker
Betyg (1-5):
En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1 kg hel kyckling
- 25 g smör
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 krm paprikapulver
- 5 morötter, i bitar
- 3 palsternackor, i bitar
- 1 rotselleri, i stavar
- 1 delad fänkål
- 2 rödlökar, i klyftor
- 2 vitlökar, i klyftor
- 1 msk olja
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
Gör så här
- Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
- Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.
Ugnsstekt kyckling med rotsaker
Betyg (1-5):
En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
- Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Greger
2013-06-13
Supergott!