Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg hel kyckling
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 5 morötter, i bitar
  • 3 palsternackor, i bitar
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 1 delad fänkål
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

  1. Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Greger

2013-06-13

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Allt på en plåt med kyckling

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg hel kyckling
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 5 morötter, i bitar
  • 3 palsternackor, i bitar
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 1 delad fänkål
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Greger

2013-06-13

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Allt på en plåt med kyckling

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg
Betyg
(3)