För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg hel kyckling
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 5 morötter, i bitar
  • 3 palsternackor, i bitar
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 1 delad fänkål
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

  1. Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Greger

2013-06-13

Supergott!

Liknande recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(19)

Julkalkon med cidersås

(8)

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

(6)

Allt på en plåt med kyckling

(1)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(55)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(15)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(22)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(89)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg hel kyckling
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 5 morötter, i bitar
  • 3 palsternackor, i bitar
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 1 delad fänkål
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

En nyttig vällagad rätt med smak av örter och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klyv kycklingen längs ena sidan av ryggraden och fläk ut den. Stick igenom två grillspett för att hålla kycklingen utfläkt under stekningen. Lägg fågeln i en stor ugnsform och pensla den, runt om, med smält smör blandat med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Lägg alla rotsaksbitar i en skål, häll på ordentligt med olja, krydda och blanda om. Lägg dem sedan vid sidan av kycklingen i ugnsformen. Stek i ugnen ca 1 timme. Pensla kycklingen och rör om i rotsakerna någon gång under stektiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Greger

2013-06-13

Supergott!

Liknande recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(19)

Julkalkon med cidersås

(8)

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

(6)

Allt på en plåt med kyckling

(1)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(55)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(15)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(22)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(89)