Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (23 betyg)

En smakrik kycklingrätt för dig som vill äta en magrare måltid.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfiléer
  • Rotfrukter:
  • 250 g finstrimlad kålrot
  • 250 g finstrimlad rotselleri
  • 250 g finstrimlad morot
  • 1 stor, klyftad rödlök
  • 3 repade rosmarinkvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron,saften av
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Sås:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsform. Lägg i övriga ingredienser och vänd runt ordentligt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingen, salta och peppra och stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 10 min. Blanda ingredienserna till såsen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g kycklingfiléer
  • Rotfrukter:
  • 250 g finstrimlad kålrot
  • 250 g finstrimlad rotselleri
  • 250 g finstrimlad morot
  • 1 stor, klyftad rödlök
  • 3 repade rosmarinkvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron,saften av
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Sås:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (23 betyg)

En smakrik kycklingrätt för dig som vill äta en magrare måltid.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsform. Lägg i övriga ingredienser och vänd runt ordentligt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingen, salta och peppra och stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 10 min. Blanda ingredienserna till såsen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)