För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg (1-5):
3.05 (21 betyg)

En smakrik kycklingrätt för dig som vill äta en magrare måltid.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Rotfrukter:
  • 250 g finstrimlad kålrot
  • 250 g finstrimlad rotselleri
  • 250 g finstrimlad morot
  • 1 stor, klyftad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 repade rosmarinkvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron,saften av
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Sås:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsform. Lägg i övriga ingredienser och vänd runt ordentligt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingen, salta och peppra och stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 10 min. Blanda ingredienserna till såsen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Morotssoppa med grillat kycklingspett

(1)

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(18)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(2)

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

(6)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Rotfrukter:
  • 250 g finstrimlad kålrot
  • 250 g finstrimlad rotselleri
  • 250 g finstrimlad morot
  • 1 stor, klyftad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 repade rosmarinkvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron,saften av
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Sås:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg (1-5):
3.05 (21 betyg)

En smakrik kycklingrätt för dig som vill äta en magrare måltid.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsform. Lägg i övriga ingredienser och vänd runt ordentligt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingen, salta och peppra och stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 10 min. Blanda ingredienserna till såsen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Morotssoppa med grillat kycklingspett

(1)

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(18)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(2)

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

(6)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)