Ugnsrostad potatis med jalapeño och jordnötter

Ugnsrostad potatis med jalapeño och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Så här har du inte ätit ugnsrostad potatis förut! Så underbart gott med jordnötter, koriander och jalapeño.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg fast potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 färsk jalapeño, fint skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • Morotsyoghurt
  • 2 dl grekisk yoghurt 10%
  • 1 dl finriven morot
  • 0.5 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och dela potatisen på mitten om de är stora. Vänd runt i olja och vitlök på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Salta och rosta mitt i ugnen tills de är krispiga, ca 25 min. Strö salladslök, jordnötter, jalapeño och koriander direkt på potatisen. Ringla över olja och soja, pressa över lite citronsaft.
  3. Vänd runt och riv ev över lite citronskal. Servera ev med ugnsbakad lax med soja och ingefära och morotssås. Receptet på laxen hittar du här på coop.se

Morotsyoghurt

  1. Rör ihop alla ingredienser till morotsyoghurten och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2020-04-26

Fantastiskt gott! Jag bytte koriandern mot persilja och lät plåten stå i ugnen ca 45 minuter.

Emmy

2020-04-12

Mycket gott tillsammans med den ugnsrostade spetskålen och den ugnsbakade laxen som var i samma reportage.

Ugnsrostad potatis med jalapeño och jordnötter
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg fast potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 färsk jalapeño, fint skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • Morotsyoghurt
  • 2 dl grekisk yoghurt 10%
  • 1 dl finriven morot
  • 0.5 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 tsk honung
  • salt

Ugnsrostad potatis med jalapeño och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Så här har du inte ätit ugnsrostad potatis förut! Så underbart gott med jordnötter, koriander och jalapeño.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och dela potatisen på mitten om de är stora. Vänd runt i olja och vitlök på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Salta och rosta mitt i ugnen tills de är krispiga, ca 25 min. Strö salladslök, jordnötter, jalapeño och koriander direkt på potatisen. Ringla över olja och soja, pressa över lite citronsaft.
  3. Vänd runt och riv ev över lite citronskal. Servera ev med ugnsbakad lax med soja och ingefära och morotssås. Receptet på laxen hittar du här på coop.se

Morotsyoghurt

  1. Rör ihop alla ingredienser till morotsyoghurten och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2020-04-26

Fantastiskt gott! Jag bytte koriandern mot persilja och lät plåten stå i ugnen ca 45 minuter.

Emmy

2020-04-12

Mycket gott tillsammans med den ugnsrostade spetskålen och den ugnsbakade laxen som var i samma reportage.