Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos

Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ugnsrostad hel kyckling med smakrik kryddblandning. Servera stekt brysselkål och fluffigt mos med sötpotatis, creme fraiche och citron till kycklingen.

Tillagningstid: 30 min + 60 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 20 g smör
  • 400 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Kryddblandning
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk salt
  • 2 tsk nymalen nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 liten citron, rivet skal (endast det gula)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Sötpotatismos
  • 800 g sötpotatis
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddorna med citronskal och vitlök. Klappa in kycklingen med kryddblandningen och lägg i en ugnsform.
  2. Hyvla smöret över kycklingen och rosta mitt i ugnen ca 1 tim. Täck ev med folie om den får för mycket färg på slutet.
  3. Skala, dela och koka sötpotatisen i saltat vatten. Mosa till ett slätt mos. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Ansa och halvera brysselkålen. Stek brysselkålen i olja tills den är mjuk och har fin färg, salta.
  5. Servera kycklingen med mos och brysselkål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Emma. Vi ber om ursäkt för att tillagningstiden blev fel. Det ska vara 30 min + 60 min i ugnen. Det är nu ändrat. Mvh Maja, redaktör

Emma

2020-11-16

Missledande med tillagningstips 30min...

Asta

2020-10-18

Gott o enkelt, men lite för stark kryddning för min smak. Nästa gång blir det nog mer vitlök och citron och mindre av chili flakes.

Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 20 g smör
  • 400 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Kryddblandning
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk salt
  • 2 tsk nymalen nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 liten citron, rivet skal (endast det gula)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Sötpotatismos
  • 800 g sötpotatis
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ugnsrostad hel kyckling med smakrik kryddblandning. Servera stekt brysselkål och fluffigt mos med sötpotatis, creme fraiche och citron till kycklingen.

Tillagningstid: 30 min + 60 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddorna med citronskal och vitlök. Klappa in kycklingen med kryddblandningen och lägg i en ugnsform.
  2. Hyvla smöret över kycklingen och rosta mitt i ugnen ca 1 tim. Täck ev med folie om den får för mycket färg på slutet.
  3. Skala, dela och koka sötpotatisen i saltat vatten. Mosa till ett slätt mos. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Ansa och halvera brysselkålen. Stek brysselkålen i olja tills den är mjuk och har fin färg, salta.
  5. Servera kycklingen med mos och brysselkål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Emma. Vi ber om ursäkt för att tillagningstiden blev fel. Det ska vara 30 min + 60 min i ugnen. Det är nu ändrat. Mvh Maja, redaktör

Emma

2020-11-16

Missledande med tillagningstips 30min...

Asta

2020-10-18

Gott o enkelt, men lite för stark kryddning för min smak. Nästa gång blir det nog mer vitlök och citron och mindre av chili flakes.