
Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos
Betyg (1-5):
Ugnsrostad hel kyckling med smakrik kryddblandning. Servera stekt brysselkål och fluffigt mos med sötpotatis, creme fraiche och citron till kycklingen.
Tillagningstid: 30 min + 60 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.2 kg hel kyckling
- 20 g smör
- 400 g brysselkål
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- Kryddblandning
- 1 msk torkad oregano
- 0.5 msk salt
- 2 tsk nymalen nymalen svartpeppar
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 liten citron, rivet skal (endast det gula)
- 1 vitlöksklyfta, riven
- Sötpotatismos
- 800 g sötpotatis
- 0.5 dl crème fraiche
- 0.5 liten citron, pressad saft
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Blanda ihop kryddorna med citronskal och vitlök. Klappa in kycklingen med kryddblandningen och lägg i en ugnsform.
- Hyvla smöret över kycklingen och rosta mitt i ugnen ca 1 tim. Täck ev med folie om den får för mycket färg på slutet.
- Skala, dela och koka sötpotatisen i saltat vatten. Mosa till ett slätt mos. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Ansa och halvera brysselkålen. Stek brysselkålen i olja tills den är mjuk och har fin färg, salta.
- Servera kycklingen med mos och brysselkål.
Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos
Betyg (1-5):
Ugnsrostad hel kyckling med smakrik kryddblandning. Servera stekt brysselkål och fluffigt mos med sötpotatis, creme fraiche och citron till kycklingen.
Tillagningstid: 30 min + 60 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ihop kryddorna med citronskal och vitlök. Klappa in kycklingen med kryddblandningen och lägg i en ugnsform.
- Hyvla smöret över kycklingen och rosta mitt i ugnen ca 1 tim. Täck ev med folie om den får för mycket färg på slutet.
- Skala, dela och koka sötpotatisen i saltat vatten. Mosa till ett slätt mos. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Ansa och halvera brysselkålen. Stek brysselkålen i olja tills den är mjuk och har fin färg, salta.
- Servera kycklingen med mos och brysselkål.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-25
Hej Emma. Vi ber om ursäkt för att tillagningstiden blev fel. Det ska vara 30 min + 60 min i ugnen. Det är nu ändrat. Mvh Maja, redaktör
2020-11-16
Missledande med tillagningstips 30min...
2020-10-18
Gott o enkelt, men lite för stark kryddning för min smak. Nästa gång blir det nog mer vitlök och citron och mindre av chili flakes.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-25
Hej Emma. Vi ber om ursäkt för att tillagningstiden blev fel. Det ska vara 30 min + 60 min i ugnen. Det är nu ändrat. Mvh Maja, redaktör
Emma
2020-11-16
Missledande med tillagningstips 30min...
Asta
2020-10-18
Gott o enkelt, men lite för stark kryddning för min smak. Nästa gång blir det nog mer vitlök och citron och mindre av chili flakes.