Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Ugnsrostad hel kyckling med smakrik kryddblandning. Servera stekt brysselkål och fluffigt mos med sötpotatis, creme fraiche och citron till kycklingen.

Tillagningstid: 30 min + 60 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 20 g smör
  • 400 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Kryddblandning
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk salt
  • 2 tsk nymalen nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 liten citron, rivet skal (endast det gula)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Sötpotatismos
  • 800 g sötpotatis
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddorna med citronskal och vitlök. Klappa in kycklingen med kryddblandningen och lägg i en ugnsform.
  2. Hyvla smöret över kycklingen och rosta mitt i ugnen ca 1 tim. Täck ev med folie om den får för mycket färg på slutet.
  3. Skala, dela och koka sötpotatisen i saltat vatten. Mosa till ett slätt mos. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Ansa och halvera brysselkålen. Stek brysselkålen i olja tills den är mjuk och har fin färg, salta.
  5. Servera kycklingen med mos och brysselkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Emma. Vi ber om ursäkt för att tillagningstiden blev fel. Det ska vara 30 min + 60 min i ugnen. Det är nu ändrat. Mvh Maja, redaktör

Emma

2020-11-16

Missledande med tillagningstips 30min...

Asta

2020-10-18

Gott o enkelt, men lite för stark kryddning för min smak. Nästa gång blir det nog mer vitlök och citron och mindre av chili flakes.

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kyckling- och potatisgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(40)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 20 g smör
  • 400 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Kryddblandning
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk salt
  • 2 tsk nymalen nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 liten citron, rivet skal (endast det gula)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Sötpotatismos
  • 800 g sötpotatis
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Ugnsrostad kyckling med sötpotatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Ugnsrostad hel kyckling med smakrik kryddblandning. Servera stekt brysselkål och fluffigt mos med sötpotatis, creme fraiche och citron till kycklingen.

Tillagningstid: 30 min + 60 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddorna med citronskal och vitlök. Klappa in kycklingen med kryddblandningen och lägg i en ugnsform.
  2. Hyvla smöret över kycklingen och rosta mitt i ugnen ca 1 tim. Täck ev med folie om den får för mycket färg på slutet.
  3. Skala, dela och koka sötpotatisen i saltat vatten. Mosa till ett slätt mos. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Ansa och halvera brysselkålen. Stek brysselkålen i olja tills den är mjuk och har fin färg, salta.
  5. Servera kycklingen med mos och brysselkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Emma. Vi ber om ursäkt för att tillagningstiden blev fel. Det ska vara 30 min + 60 min i ugnen. Det är nu ändrat. Mvh Maja, redaktör

Emma

2020-11-16

Missledande med tillagningstips 30min...

Asta

2020-10-18

Gott o enkelt, men lite för stark kryddning för min smak. Nästa gång blir det nog mer vitlök och citron och mindre av chili flakes.

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kyckling- och potatisgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(40)