Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Allt på en plåt, både kyckling tomater och bönor tillagas samtidigt och blir supergott!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg hel kyckling
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g stora vita bönor, sköljda, på burk
  • 2 msk jamaican jerkkrydda
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Lägg kycklingen i en form eller på en plåt. Fördela lök, tomater och bönor runt om. Rubba in jerkkryddan och hälften av saltet på kycklingen.
  2. Ringla olja över hela plåten och strö resten av saltet på grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och lök och bönor mjuka, 1–1 ½ timme.
  3. Vänd ev kycklingen någon gång under tiden eller skeda över vätskan från plåten. Servera kycklingen med tortillabröd, vitkål och koriander.

Tips

Ta den kryddblandning som passar er smak och de grönsaker som råkar ligga i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Burrito med fajitakryddad kyckling

(53)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Fylld kyckling och böndipp

(0)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(132)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg hel kyckling
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g stora vita bönor, sköljda, på burk
  • 2 msk jamaican jerkkrydda
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • färsk koriander

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Allt på en plåt, både kyckling tomater och bönor tillagas samtidigt och blir supergott!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Lägg kycklingen i en form eller på en plåt. Fördela lök, tomater och bönor runt om. Rubba in jerkkryddan och hälften av saltet på kycklingen.
  2. Ringla olja över hela plåten och strö resten av saltet på grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och lök och bönor mjuka, 1–1 ½ timme.
  3. Vänd ev kycklingen någon gång under tiden eller skeda över vätskan från plåten. Servera kycklingen med tortillabröd, vitkål och koriander.

Tips

Ta den kryddblandning som passar er smak och de grönsaker som råkar ligga i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Burrito med fajitakryddad kyckling

(53)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Fylld kyckling och böndipp

(0)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(132)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies