Ugnskyckling med pesto och soltorkade tomater
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Ugnskyckling med pesto och soltorkade tomater

4.08 (36 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st kycklingfiléer
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl pesto
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl ris
Till servering
  • 200 g körsbärstomat, tärnade
  • 10 st grovhackade basilikablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar och blomkålen i buketter. Fördela kyckling, blomkål och soltorkade tomater i en ugnsform. Salta och peppra.

  2. 2

    Blanda pesto med grädde och mjölk och häll över kycklingen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Toppa ev med tomater och basilika eller servera vid sidan om.

Servering

Servera med ris, pasta eller något gott gryn.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta även med blasten från blomkålen eller spara den till woken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

14 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Marcela! Du kan självklart använda den pesto du själv föredrar, men i receptet har vi använt grön pesto. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

  • Marcela

    Vad för pesto ska man ha? Grön,röd?

  • Elzbeieta

    Lättlagat, men inget mer....

  • Coop webbredaktör

    Till Margaretha: Ugnen ska ha en temperatur på 225º. Lycka till!

Visa fler