Ugnskyckling med pesto och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.07 (45 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 st kycklingfiléer
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl pesto
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl ris
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 200 g körsbärstomat, tärnade
  • 10 st grovhackade basilikablad

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar och blomkålen i buketter. Fördela kyckling, blomkål och soltorkade tomater i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Blanda pesto med grädde och mjölk och häll över kycklingen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Toppa ev med tomater och basilika eller servera vid sidan om.

Servering

Servera med ris, pasta eller något gott gryn.

Tips

Ta även med blasten från blomkålen eller spara den till woken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kiira

2019-04-06

Gott recept men kommer nog i fortsättningen köra med pasta istället för ris. Blir mycket mat.Receptet säger 4 portioner men jag fick 6 matlådor av det hela :)

Coop

2019-02-12

Hej Marcela! Du kan självklart använda den pesto du själv föredrar, men i receptet har vi använt grön pesto. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Marcela

2019-02-06

Vad för pesto ska man ha? Grön,röd?

Elzbeieta

2018-01-08

Lättlagat, men inget mer....

Coop webbredaktör

2018-01-04

Till Margaretha: Ugnen ska ha en temperatur på 225º. Lycka till!

Margaretha

2018-01-02

grader ugnsvärme??

Jeanette

2017-11-16

Gott, snabbt och enkelt. Kanske behövde lite buljong.

Lena Birgitta

2017-11-15

Utan vidare en enastående höjdare! /patriarken Mats den 1-e av Täppan gm

Ralph

2017-07-28

Jättegott!! och lättlagat. Rekommenderas starkt.

Jennie

2017-02-01

Jättegott! Tog matlagningsgrädde 15% istället för grädde/mjölk och använde drygt halva mängden pesto då vi inte hade så mycket pesto hemma. La på halverade tomaterna med halva tiden kvar. Blev mycket sås i formen och fortf crunch i blomkålen - hela familjen gillade, så detta gör vi igen!

Lotta

2016-11-29

Gott och lättlagat. Kryddade upp grädden, tog mindre andel mjölk - lite grönsaksbuljong och andra kryddor - samt toppade med riven ost mot slutet. Jättegott!

Gerty

2016-11-03

Jättegott o lätt

Helena

2016-10-22

Ingen speciell rätt. Tyckte det var lite vätska i ugnsformen.

Martin

2016-09-16

Jättegott!

Cecilia

2016-09-15

Alltid gott med pesto!

Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Klassisk paella

(11)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Pot au feu

(36)

Garam masala kyckling

(31)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 st kycklingfiléer
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl pesto
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl ris
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 200 g körsbärstomat, tärnade
  • 10 st grovhackade basilikablad

Ugnskyckling med pesto och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.07 (45 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar och blomkålen i buketter. Fördela kyckling, blomkål och soltorkade tomater i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Blanda pesto med grädde och mjölk och häll över kycklingen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Toppa ev med tomater och basilika eller servera vid sidan om.

Servering

Servera med ris, pasta eller något gott gryn.

Tips

Ta även med blasten från blomkålen eller spara den till woken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kiira

2019-04-06

Gott recept men kommer nog i fortsättningen köra med pasta istället för ris. Blir mycket mat.Receptet säger 4 portioner men jag fick 6 matlådor av det hela :)

Coop

2019-02-12

Hej Marcela! Du kan självklart använda den pesto du själv föredrar, men i receptet har vi använt grön pesto. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Marcela

2019-02-06

Vad för pesto ska man ha? Grön,röd?

Elzbeieta

2018-01-08

Lättlagat, men inget mer....

Coop webbredaktör

2018-01-04

Till Margaretha: Ugnen ska ha en temperatur på 225º. Lycka till!

Margaretha

2018-01-02

grader ugnsvärme??

Jeanette

2017-11-16

Gott, snabbt och enkelt. Kanske behövde lite buljong.

Lena Birgitta

2017-11-15

Utan vidare en enastående höjdare! /patriarken Mats den 1-e av Täppan gm

Ralph

2017-07-28

Jättegott!! och lättlagat. Rekommenderas starkt.

Jennie

2017-02-01

Jättegott! Tog matlagningsgrädde 15% istället för grädde/mjölk och använde drygt halva mängden pesto då vi inte hade så mycket pesto hemma. La på halverade tomaterna med halva tiden kvar. Blev mycket sås i formen och fortf crunch i blomkålen - hela familjen gillade, så detta gör vi igen!

Lotta

2016-11-29

Gott och lättlagat. Kryddade upp grädden, tog mindre andel mjölk - lite grönsaksbuljong och andra kryddor - samt toppade med riven ost mot slutet. Jättegott!

Gerty

2016-11-03

Jättegott o lätt

Helena

2016-10-22

Ingen speciell rätt. Tyckte det var lite vätska i ugnsformen.

Martin

2016-09-16

Jättegott!

Cecilia

2016-09-15

Alltid gott med pesto!

Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Klassisk paella

(11)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Pot au feu

(36)

Garam masala kyckling

(31)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies