För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Färdigkryddad kyckling med hemgjord bea.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 förpackningar marinerad kycklingfilé
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 40 g rucola
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210°. Dela eller klyfta potatisarna och vänd runt med olja och salt på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 min.
  2. Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg vinäger och dragon i en skål, låt dra ca 5 min. Smält smör och låt svalna något. Rör ihop vatten och äggulor i en kastrull. Vispa i dragonvinägern. Värm försiktigt under vispning på medelvärme tills såsen börjar tjockna. Ta från värmen och droppa i smöret under vispning. Vispa såsen hela tiden och var försiktig med värmen så att äggen inte koagulerar. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med rostad potatis, bea och rucola.

Tips

Låt de vuxna få mumsa på kryddningen runt om kycklingen om den är för stark för barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Röd currygryta med potatis

(18)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(41)

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

(6)

Kycklingben med mangoglaze

(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 förpackningar marinerad kycklingfilé
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 40 g rucola
  • 1 tsk salt

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Färdigkryddad kyckling med hemgjord bea.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210°. Dela eller klyfta potatisarna och vänd runt med olja och salt på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 min.
  2. Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg vinäger och dragon i en skål, låt dra ca 5 min. Smält smör och låt svalna något. Rör ihop vatten och äggulor i en kastrull. Vispa i dragonvinägern. Värm försiktigt under vispning på medelvärme tills såsen börjar tjockna. Ta från värmen och droppa i smöret under vispning. Vispa såsen hela tiden och var försiktig med värmen så att äggen inte koagulerar. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med rostad potatis, bea och rucola.

Tips

Låt de vuxna få mumsa på kryddningen runt om kycklingen om den är för stark för barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Röd currygryta med potatis

(18)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(41)

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

(6)

Kycklingben med mangoglaze

(15)