För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsfisk med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Saffran och vitlök sätter smakerna i denna härliga fiskrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.6 kg potatis
  • 500 g grönkål
  • 2 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g torskfilé
  • 1 förpackning saffran
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Sätt ugnen på 200°. 2. Ansa grönkålen och skär i mindre bitar. Slunga i en kastrull med vitlök och olja tills de mjuknat något. Lägg i botten på en ugnsform. 3. Salta och peppra fisken och lägg på grönkålen. Blanda ihop saffran, grädde och ringla över fisken. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt potatis.

Servering

Gör nyttiga chips till barnen av grönkål, se recept på coop.se

Tips

Den färska fisken bör du äta tidigt i veckan alt frysa in för att ta fram senare i veckan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2015-01-07

Så gott!! Detta kommer vi att göra många fler gånger.

Mikael

2014-12-11

Fantastiskt gott! Hela familjen gillade rätten och slickade faten!

Sara

2014-12-02

Sällan jag inte gillar mat, men det här varit verkligen inte gott. Varken barn eller vuxna åt.

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.6 kg potatis
  • 500 g grönkål
  • 2 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g torskfilé
  • 1 förpackning saffran
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk salt

Ugnsfisk med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Saffran och vitlök sätter smakerna i denna härliga fiskrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Sätt ugnen på 200°. 2. Ansa grönkålen och skär i mindre bitar. Slunga i en kastrull med vitlök och olja tills de mjuknat något. Lägg i botten på en ugnsform. 3. Salta och peppra fisken och lägg på grönkålen. Blanda ihop saffran, grädde och ringla över fisken. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt potatis.

Servering

Gör nyttiga chips till barnen av grönkål, se recept på coop.se

Tips

Den färska fisken bör du äta tidigt i veckan alt frysa in för att ta fram senare i veckan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2015-01-07

Så gott!! Detta kommer vi att göra många fler gånger.

Mikael

2014-12-11

Fantastiskt gott! Hela familjen gillade rätten och slickade faten!

Sara

2014-12-02

Sällan jag inte gillar mat, men det här varit verkligen inte gott. Varken barn eller vuxna åt.

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)