För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakat ägg med kallrökt lax och tryffelmajonnäs

Betyg (1-5):
2.94 (16 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 500 g grön sparris
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • dill
  • citron
  • Tryffelmajonnäs:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl raps- eller solrosolja
  • 15 droppar tryffelolja
  • salt

Gör så här

  1. Knäck äggen i en smord muffinsplåt, behåll gulan hel. Grädda mitt i ugnen 8 –10 min, tills vitan stelnat. Ansa sparrisen och koka i saltat vatten ca 3 min.

Tryffelmajonnäs

  1. Vispa ihop äggulor och vinäger till majonnäsen i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med tryffelolja och salt.
  2. Servera äggen med kallrökt lax, tryffelmajonnäs och sparris.Garnera ev med dill och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjestårta

(50)

Lax- och gösceviche

(1)

Grönsakssoppa med lax och krutonger

(7)

Citron- och fänkålssillsallad

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Tonfiskspett

(10)

Limegravad lax med gurksallad

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 8 ägg
  • 500 g grön sparris
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • dill
  • citron
  • Tryffelmajonnäs:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl raps- eller solrosolja
  • 15 droppar tryffelolja
  • salt

Ugnsbakat ägg med kallrökt lax och tryffelmajonnäs

Betyg (1-5):
2.94 (16 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en smord muffinsplåt, behåll gulan hel. Grädda mitt i ugnen 8 –10 min, tills vitan stelnat. Ansa sparrisen och koka i saltat vatten ca 3 min.

Tryffelmajonnäs

  1. Vispa ihop äggulor och vinäger till majonnäsen i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med tryffelolja och salt.
  2. Servera äggen med kallrökt lax, tryffelmajonnäs och sparris.Garnera ev med dill och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjestårta

(50)

Lax- och gösceviche

(1)

Grönsakssoppa med lax och krutonger

(7)

Citron- och fänkålssillsallad

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Tonfiskspett

(10)

Limegravad lax med gurksallad

(10)