Ugnsbakad kycklingklubba på grön bädd

Ugnsbakad kycklingklubba på grön bädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Låt middagen laga sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 3 rödlökar, i klyftor
  • 5 skalade vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka, i bitar
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 fänkål, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina kycklingen om den är fryst. Dela klubborna i leden och lägg dem i en stor ugnspanna. Lägg lökar och grönsaker runt om. Ringla över oljan och strö på salt och kryddor. Blanda runt lite så att allt blir inoljat och kryddat.
  2. Sätt in i mitten av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 40 minuter. Häll på vin eller buljong efter halva tiden.

Servering

Garnera med några kvistar färsk timjan eller oregano. I brist på färska örter kan du använda torra. Servera med ris, gärna fullkorn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsbakad kycklingklubba på grön bädd
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 3 rödlökar, i klyftor
  • 5 skalade vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka, i bitar
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 fänkål, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong

Ugnsbakad kycklingklubba på grön bädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Låt middagen laga sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina kycklingen om den är fryst. Dela klubborna i leden och lägg dem i en stor ugnspanna. Lägg lökar och grönsaker runt om. Ringla över oljan och strö på salt och kryddor. Blanda runt lite så att allt blir inoljat och kryddat.
  2. Sätt in i mitten av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 40 minuter. Häll på vin eller buljong efter halva tiden.

Servering

Garnera med några kvistar färsk timjan eller oregano. I brist på färska örter kan du använda torra. Servera med ris, gärna fullkorn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!