Ugnsbakad kolja med champinjoner

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g koljafilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g strimlad purjolök
  • 0.5 citron i bitar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och salta den ordentligt. Lägg fisk, champinjoner, purjolök och citron i en ugnsfast form. Slå på grädde och peppra. Sätt in i ugnen 20 minuter.
  2. Servera gärna med kokt potatis eller ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Owe

2015-01-14

Rensa fiske, gnid in mycket salt. Blanda Dill och Vitpeppar, stoppa in det i fisken. Snöra. Låt stå i kylen tills nästa dag 24 timmar. Grädda 1tim /kg. Ugn 90grader. Servera efter tycke. Helst med rårivna Morötter och Selleri.

Peter Blom

2012-10-16

Helt rätt att fräsa champinjoner och purjolök blanda lite chilisås i grädden så blir det ännu bättre.

Berit Sköld Nilsson

2012-09-05

Lite smaklöst,skulle nog bli bättre om champinjoner o purjolök fräses lite först.

Ugnsbakad kolja med champinjoner
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g koljafilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g strimlad purjolök
  • 0.5 citron i bitar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och salta den ordentligt. Lägg fisk, champinjoner, purjolök och citron i en ugnsfast form. Slå på grädde och peppra. Sätt in i ugnen 20 minuter.
  2. Servera gärna med kokt potatis eller ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Owe

2015-01-14

Rensa fiske, gnid in mycket salt. Blanda Dill och Vitpeppar, stoppa in det i fisken. Snöra. Låt stå i kylen tills nästa dag 24 timmar. Grädda 1tim /kg. Ugn 90grader. Servera efter tycke. Helst med rårivna Morötter och Selleri.

Peter Blom

2012-10-16

Helt rätt att fräsa champinjoner och purjolök blanda lite chilisås i grädden så blir det ännu bättre.

Berit Sköld Nilsson

2012-09-05

Lite smaklöst,skulle nog bli bättre om champinjoner o purjolök fräses lite först.