
Ugnsbakad kolja med champinjoner
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g koljafilé
- 200 g färska champinjoner
- 100 g strimlad purjolök
- 0.5 citron i bitar
- 2 dl grädde
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Skölj fisken i kallt vatten och salta den ordentligt. Lägg fisk, champinjoner, purjolök och citron i en ugnsfast form. Slå på grädde och peppra. Sätt in i ugnen 20 minuter.
- Servera gärna med kokt potatis eller ris.
Ugnsbakad kolja med champinjoner
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj fisken i kallt vatten och salta den ordentligt. Lägg fisk, champinjoner, purjolök och citron i en ugnsfast form. Slå på grädde och peppra. Sätt in i ugnen 20 minuter.
- Servera gärna med kokt potatis eller ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-01-14
Rensa fiske, gnid in mycket salt. Blanda Dill och Vitpeppar, stoppa in det i fisken. Snöra. Låt stå i kylen tills nästa dag 24 timmar. Grädda 1tim /kg. Ugn 90grader. Servera efter tycke. Helst med rårivna Morötter och Selleri.
2012-10-16
Helt rätt att fräsa champinjoner och purjolök blanda lite chilisås i grädden så blir det ännu bättre.
2012-09-05
Lite smaklöst,skulle nog bli bättre om champinjoner o purjolök fräses lite först.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Owe
2015-01-14
Rensa fiske, gnid in mycket salt. Blanda Dill och Vitpeppar, stoppa in det i fisken. Snöra. Låt stå i kylen tills nästa dag 24 timmar. Grädda 1tim /kg. Ugn 90grader. Servera efter tycke. Helst med rårivna Morötter och Selleri.
Peter Blom
2012-10-16
Helt rätt att fräsa champinjoner och purjolök blanda lite chilisås i grädden så blir det ännu bättre.
Berit Sköld Nilsson
2012-09-05
Lite smaklöst,skulle nog bli bättre om champinjoner o purjolök fräses lite först.