Ugnsbakad kolja med champinjoner
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ugnsbakad kolja med champinjoner

2.89 (35 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g koljafilé
  • 1.5 tsk salt
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g strimlad purjolök
  • 0.5 citron i bitar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj fisken i kallt vatten och salta den ordentligt. Lägg fisk, champinjoner, purjolök och citron i en ugnsfast form. Slå på grädde och peppra. Sätt in i ugnen 20 minuter.

  2. 2

    Servera gärna med kokt potatis eller ris.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Owe

    Rensa fiske, gnid in mycket salt. Blanda Dill och Vitpeppar, stoppa in det i fisken. Snöra. Låt stå i kylen tills nästa dag 24 timmar. Grädda 1tim /kg. Ugn 90grader. Servera efter tycke. Helst med rårivna Morötter och Selleri.

  • Peter Blom

    Helt rätt att fräsa champinjoner och purjolök blanda lite chilisås i grädden så blir det ännu bättre.

  • Berit Sköld Nilsson

    Lite smaklöst,skulle nog bli bättre om champinjoner o purjolök fräses lite först.