Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (38 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g koljafilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g strimlad purjolök
  • 0.5 citron i bitar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och salta den ordentligt. Lägg fisk, champinjoner, purjolök och citron i en ugnsfast form. Slå på grädde och peppra. Sätt in i ugnen 20 minuter.
  2. Servera gärna med kokt potatis eller ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Owe

2015-01-14

Rensa fiske, gnid in mycket salt. Blanda Dill och Vitpeppar, stoppa in det i fisken. Snöra. Låt stå i kylen tills nästa dag 24 timmar. Grädda 1tim /kg. Ugn 90grader. Servera efter tycke. Helst med rårivna Morötter och Selleri.

Peter Blom

2012-10-16

Helt rätt att fräsa champinjoner och purjolök blanda lite chilisås i grädden så blir det ännu bättre.

Berit Sköld Nilsson

2012-09-05

Lite smaklöst,skulle nog bli bättre om champinjoner o purjolök fräses lite först.

Liknande recept

Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Laxburgare med tsatsiki

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Enkel fiskgratäng

Betyg
Betyg
(24)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g koljafilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g strimlad purjolök
  • 0.5 citron i bitar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (38 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och salta den ordentligt. Lägg fisk, champinjoner, purjolök och citron i en ugnsfast form. Slå på grädde och peppra. Sätt in i ugnen 20 minuter.
  2. Servera gärna med kokt potatis eller ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Owe

2015-01-14

Rensa fiske, gnid in mycket salt. Blanda Dill och Vitpeppar, stoppa in det i fisken. Snöra. Låt stå i kylen tills nästa dag 24 timmar. Grädda 1tim /kg. Ugn 90grader. Servera efter tycke. Helst med rårivna Morötter och Selleri.

Peter Blom

2012-10-16

Helt rätt att fräsa champinjoner och purjolök blanda lite chilisås i grädden så blir det ännu bättre.

Berit Sköld Nilsson

2012-09-05

Lite smaklöst,skulle nog bli bättre om champinjoner o purjolök fräses lite först.

Liknande recept

Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Laxburgare med tsatsiki

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Enkel fiskgratäng

Betyg
Betyg
(24)