Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fisk i ugn med god sälta av oliver.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g färsk eller fryst tinad torsk, kolja eller hoki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl skivade svarta oliver eller 1 dl tapenade
  • 400 g cocktailtomater
  • 70 g bladspenat
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche, vatten, citronskal (endast det gula), salt och peppar. Häll såsen runt om fisken och lägg i tomaterna. Strö på oliver eller bred över tapenade. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Stek spenat med lite olja i en panna och lägg på fisken före servering. Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2020-10-13

Jättegott och enkelt recept, vi har ätit det flera gånger nu. Har bytt tomaterna mot paprika ibland som lite omväxling. Har ett önskemål - skulle ni kunna ange kcal/portion för era recept?

Caroline

2014-06-01

Detta var lätt recept gick fort. Och så gott det var, absolut något jag kommer laga igen.

Eva Larsson

2014-01-23

Blev bjuden igår hos en god vän. Absolut super gott. Skall själv laga det snart.

2013-11-08

Jag läste receptet lite slarvigt och la spenaten på fisken innan jag satte in den i ugnen men det blev gott ändå. Och snabbt gick det. Jag hade färsk torskfilé.

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g färsk eller fryst tinad torsk, kolja eller hoki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl skivade svarta oliver eller 1 dl tapenade
  • 400 g cocktailtomater
  • 70 g bladspenat
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fisk i ugn med god sälta av oliver.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche, vatten, citronskal (endast det gula), salt och peppar. Häll såsen runt om fisken och lägg i tomaterna. Strö på oliver eller bred över tapenade. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Stek spenat med lite olja i en panna och lägg på fisken före servering. Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2020-10-13

Jättegott och enkelt recept, vi har ätit det flera gånger nu. Har bytt tomaterna mot paprika ibland som lite omväxling. Har ett önskemål - skulle ni kunna ange kcal/portion för era recept?

Caroline

2014-06-01

Detta var lätt recept gick fort. Och så gott det var, absolut något jag kommer laga igen.

Eva Larsson

2014-01-23

Blev bjuden igår hos en god vän. Absolut super gott. Skall själv laga det snart.

2013-11-08

Jag läste receptet lite slarvigt och la spenaten på fisken innan jag satte in den i ugnen men det blev gott ändå. Och snabbt gick det. Jag hade färsk torskfilé.