För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Citrusfrukterna mår gott under det fluffiga marängvispet, låt det väl smaka!

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 apelsiner eller hälften så många söta grapefrukt
  • 6 kumquater
  • 2 ägg, endast vitor
  • 3 msk socker
  • 2 msk solroskärnor eller mandelspån
  • 0.5 liter glass

Gör så här

  1. Skala apelsinerna eller grapefrukterna med en kniv så att även det vita kommer bort. Kumquatsen ska inte skalas, den behöver bara tvättas med hett vatten. Skär frukten i tunna skivor och lägg dem omlott på ett ugnssäkert fat.
  2. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Täck frukten med skummet och strö över kärnor eller mandelspån. Gratinera i övre delen av ugnen tills täcket börjar ta färg, 1-2 minuter.

Servering

Servera genast, eventuellt med en kula glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Äppelsockerkaka

(36)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)

Rabarberpaj

(43)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 apelsiner eller hälften så många söta grapefrukt
  • 6 kumquater
  • 2 ägg, endast vitor
  • 3 msk socker
  • 2 msk solroskärnor eller mandelspån
  • 0.5 liter glass

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Citrusfrukterna mår gott under det fluffiga marängvispet, låt det väl smaka!

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala apelsinerna eller grapefrukterna med en kniv så att även det vita kommer bort. Kumquatsen ska inte skalas, den behöver bara tvättas med hett vatten. Skär frukten i tunna skivor och lägg dem omlott på ett ugnssäkert fat.
  2. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Täck frukten med skummet och strö över kärnor eller mandelspån. Gratinera i övre delen av ugnen tills täcket börjar ta färg, 1-2 minuter.

Servering

Servera genast, eventuellt med en kula glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Äppelsockerkaka

(36)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)

Rabarberpaj

(43)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)