Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku

Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Servera denna ugnsbakade aubergine till grillat istället för sallad. Mycket umami och en lite karamelliserad ton. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 2 auberginer (något mindre)
  • neutral olja, till stekning
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • salt
  • Sås
  • 1 msk misopaste
  • 1 msk mirin (japansk söt smaksättare)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sake eller torrt vitt vin
  • 0.5 msk neutral olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster i snittytorna. Täck auberginehalvorna med kallt vatten i en skål. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda misopasta, mirin, socker, sake/vin och olja till en sås. Lyft auberginerna ur vattnet och torka dem ordentligt. (Annars skvätter det olja när de läggs i stekpannan.)
  3. Hetta upp olja i en panna och lägg i auberginerna med skalet nedåt. Lägg på lock och stek ca 4 min. Vänd auberginerna och stek andra sidan under lock tills de får fin färg, ca 4 min.
  4. Lägg auberginerna med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på såsen. Baka mitt i ugnen tills de är genommjuka, ca 6 min. Strö över lite salt och servera toppade med sesamfrön och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Johansson

2020-07-28

Jag vill ha det

Hans

2020-06-14

Thygt

Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 auberginer (något mindre)
  • neutral olja, till stekning
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • salt
  • Sås
  • 1 msk misopaste
  • 1 msk mirin (japansk söt smaksättare)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sake eller torrt vitt vin
  • 0.5 msk neutral olja

Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Servera denna ugnsbakade aubergine till grillat istället för sallad. Mycket umami och en lite karamelliserad ton. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster i snittytorna. Täck auberginehalvorna med kallt vatten i en skål. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda misopasta, mirin, socker, sake/vin och olja till en sås. Lyft auberginerna ur vattnet och torka dem ordentligt. (Annars skvätter det olja när de läggs i stekpannan.)
  3. Hetta upp olja i en panna och lägg i auberginerna med skalet nedåt. Lägg på lock och stek ca 4 min. Vänd auberginerna och stek andra sidan under lock tills de får fin färg, ca 4 min.
  4. Lägg auberginerna med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på såsen. Baka mitt i ugnen tills de är genommjuka, ca 6 min. Strö över lite salt och servera toppade med sesamfrön och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Johansson

2020-07-28

Jag vill ha det

Hans

2020-06-14

Thygt