Grillad aubergine med fetaoströra

Grillad aubergine med fetaoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grillad aubergine som toppas med en citronolja med persilja och serveras med fetaoströra. Knepet är att vattna ur auberginen med salt innan tillagning, så att den inte blir sladdrig.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
  • 800 g aubergine
  • salt
  • olivolja, till pensling
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Fetaoströra
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär auberginerna i 1 cm breda skivor på längden.
  2. Strö över salt och låt vätska av sig 15 min. Torka bort vätskan med hushållspapper.
  3. Pensla skivorna med rikligt med olja och grilla tills de har fin färg och är mjuka.
  4. Blanda citronskal (endast det gula), citronsaft, olja, persilja och salt. Ringla över auberginen.
  5. Blanda smulad fetaost, crème fraiche, mynta och vitlök och smaka av med salt och peppar. Servera auberginen med fetaoströra.

Tips

Det här receptet passar lika bra att göra med zucchini!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-29

Hej Kim, kollar du i mobil finns beskrivningen under fliken Gör så här - till höger om ingredienslistan :) Lycka till med grillningen!

Kim

2022-04-27

Det finns ingen beskrivning av det här receptet?

Grillad aubergine med fetaoströra
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g aubergine
  • salt
  • olivolja, till pensling
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Fetaoströra
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Grillad aubergine med fetaoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grillad aubergine som toppas med en citronolja med persilja och serveras med fetaoströra. Knepet är att vattna ur auberginen med salt innan tillagning, så att den inte blir sladdrig.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär auberginerna i 1 cm breda skivor på längden.
  2. Strö över salt och låt vätska av sig 15 min. Torka bort vätskan med hushållspapper.
  3. Pensla skivorna med rikligt med olja och grilla tills de har fin färg och är mjuka.
  4. Blanda citronskal (endast det gula), citronsaft, olja, persilja och salt. Ringla över auberginen.
  5. Blanda smulad fetaost, crème fraiche, mynta och vitlök och smaka av med salt och peppar. Servera auberginen med fetaoströra.

Tips

Det här receptet passar lika bra att göra med zucchini!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-29

Hej Kim, kollar du i mobil finns beskrivningen under fliken Gör så här - till höger om ingredienslistan :) Lycka till med grillningen!

Kim

2022-04-27

Det finns ingen beskrivning av det här receptet?