Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Servera denna ugnsbakade aubergine till grillat istället för sallad. Mycket umami och en lite karamelliserad ton. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer (något mindre)
  • neutral olja, till stekning
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • salt
  • Sås
  • 1 msk misopaste
  • 1 msk mirin (japansk söt smaksättare)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sake eller torrt vitt vin
  • 0.5 msk neutral olja

Gör så här

  1. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster i snittytorna. Täck auberginehalvorna med kallt vatten i en skål. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda misopasta, mirin, socker, sake/vin och olja till en sås. Lyft auberginerna ur vattnet och torka dem ordentligt. (Annars skvätter det olja när de läggs i stekpannan.)
  3. Hetta upp olja i en panna och lägg i auberginerna med skalet nedåt. Lägg på lock och stek ca 4 min. Vänd auberginerna och stek andra sidan under lock tills de får fin färg, ca 4 min.
  4. Lägg auberginerna med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på såsen. Baka mitt i ugnen tills de är genommjuka, ca 6 min. Strö över lite salt och servera toppade med sesamfrön och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Johansson

2020-07-28

Jag vill ha det

Hans

2020-06-14

Thygt

Liknande recept

Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 auberginer (något mindre)
  • neutral olja, till stekning
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • salt
  • Sås
  • 1 msk misopaste
  • 1 msk mirin (japansk söt smaksättare)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sake eller torrt vitt vin
  • 0.5 msk neutral olja

Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Servera denna ugnsbakade aubergine till grillat istället för sallad. Mycket umami och en lite karamelliserad ton. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster i snittytorna. Täck auberginehalvorna med kallt vatten i en skål. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda misopasta, mirin, socker, sake/vin och olja till en sås. Lyft auberginerna ur vattnet och torka dem ordentligt. (Annars skvätter det olja när de läggs i stekpannan.)
  3. Hetta upp olja i en panna och lägg i auberginerna med skalet nedåt. Lägg på lock och stek ca 4 min. Vänd auberginerna och stek andra sidan under lock tills de får fin färg, ca 4 min.
  4. Lägg auberginerna med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på såsen. Baka mitt i ugnen tills de är genommjuka, ca 6 min. Strö över lite salt och servera toppade med sesamfrön och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Johansson

2020-07-28

Jag vill ha det

Hans

2020-06-14

Thygt

Liknande recept

Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)