För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Servera denna ugnsbakade aubergine till grillat istället för sallad. Mycket umami och en lite karamelliserad ton. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer (något mindre)
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • salt
  • Sås
  • 1 msk misopaste
  • 1 msk mirin (japansk söt smaksättare)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sake eller torrt vitt vin
  • 0.5 msk neutral olja

Gör så här

  1. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster i snittytorna. Täck auberginehalvorna med kallt vatten i en skål. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda misopasta, mirin, socker, sake/vin och olja till en sås. Lyft auberginerna ur vattnet och torka dem ordentligt. (Annars skvätter det olja när de läggs i stekpannan.)
  3. Hetta upp olja i en panna och lägg i auberginerna med skalet nedåt. Lägg på lock och stek ca 4 min. Vänd auberginerna och stek andra sidan under lock tills de får fin färg, ca 4 min.
  4. Lägg auberginerna med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på såsen. Baka mitt i ugnen tills de är genommjuka, ca 6 min. Strö över lite salt och servera toppade med sesamfrön och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans

2020-06-14

Thygt

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Fyllda auberginer

(23)

Räktacos

(14)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(7)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(6)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Lax- och spenatpaj

(96)

Zucchinisallad

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 auberginer (något mindre)
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • salt
  • Sås
  • 1 msk misopaste
  • 1 msk mirin (japansk söt smaksättare)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sake eller torrt vitt vin
  • 0.5 msk neutral olja

Ugnsbakad aubergine - nasu dengaku

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Servera denna ugnsbakade aubergine till grillat istället för sallad. Mycket umami och en lite karamelliserad ton. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster i snittytorna. Täck auberginehalvorna med kallt vatten i en skål. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda misopasta, mirin, socker, sake/vin och olja till en sås. Lyft auberginerna ur vattnet och torka dem ordentligt. (Annars skvätter det olja när de läggs i stekpannan.)
  3. Hetta upp olja i en panna och lägg i auberginerna med skalet nedåt. Lägg på lock och stek ca 4 min. Vänd auberginerna och stek andra sidan under lock tills de får fin färg, ca 4 min.
  4. Lägg auberginerna med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på såsen. Baka mitt i ugnen tills de är genommjuka, ca 6 min. Strö över lite salt och servera toppade med sesamfrön och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans

2020-06-14

Thygt

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Fyllda auberginer

(23)

Räktacos

(14)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(7)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(6)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Lax- och spenatpaj

(96)

Zucchinisallad

(3)