Tzatziki grundrecept

Tzatziki grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiskt recept på tzatziki, grekisk yoghurtsås med gurka och vitlök. Perfekt till grillat, köttfärsbiffar, ett gott bröd eller grekisk sallad.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 0.5 gurka
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja

Gör så här

  1. Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Låt gärna rinna av en stund i ett durkslag.
  2. Blanda gurkan med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja.
  3. Tzatzikin håller flera dagar i kylen om du förvarar den i burk med lock.

Tips

Har du bara vanlig yoghurt hemma? Låt den rinna av i kaffefilter under några timmar så blir den krämig nog att använda i tzatzikin!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chris

2022-07-01

Världens godaste och enklaste sås, och det här är precis så som jag gör den. Smakar verkligen som på den bästa grekiska taverna!

Tzatziki grundrecept
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 0.5 gurka
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja

Tzatziki grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiskt recept på tzatziki, grekisk yoghurtsås med gurka och vitlök. Perfekt till grillat, köttfärsbiffar, ett gott bröd eller grekisk sallad.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Låt gärna rinna av en stund i ett durkslag.
  2. Blanda gurkan med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja.
  3. Tzatzikin håller flera dagar i kylen om du förvarar den i burk med lock.

Tips

Har du bara vanlig yoghurt hemma? Låt den rinna av i kaffefilter under några timmar så blir den krämig nog att använda i tzatzikin!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chris

2022-07-01

Världens godaste och enklaste sås, och det här är precis så som jag gör den. Smakar verkligen som på den bästa grekiska taverna!