Tunnbrödssnittar med Västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.24 (59 betyg)

Tunnbröd är ju bara så gott! Tillsammans med denna oströra blir det en ren njutning i en liten munsbit.

Tillagningstid: 20 minuter
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl Kesella, 10 %
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 80 g valfri rom
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 3 mjuka rektangulära tunnbröd
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 80 g valfri rom

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, kesella, ost, rom, dill och smaka av med svartpeppar.
  2. Bred oströra på ett tunnbröd och rulla ihop brödet från långsidan. Bred eventuellt lite smör längs långsidan som avslutar rullen så att brödet håller ihop bättre.
  3. Skär cirka 6 bitar och doppa ena snittsidan i dill och gräslök.
  4. Ställ snittarna på ett fat och garnera med en liten klick rom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-12-31

Helt fantastiskt gott! Vi har använt dessa som förrätt till nyårsmiddag två gånger redan, och det startar hela firandet med en lyxig känsla...

Liknande recept

Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxrullar med gorgonzolacreme

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl Kesella, 10 %
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 80 g valfri rom
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 3 mjuka rektangulära tunnbröd
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 80 g valfri rom

Tunnbrödssnittar med Västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.24 (59 betyg)

Tunnbröd är ju bara så gott! Tillsammans med denna oströra blir det en ren njutning i en liten munsbit.

Tillagningstid: 20 minuter
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, kesella, ost, rom, dill och smaka av med svartpeppar.
  2. Bred oströra på ett tunnbröd och rulla ihop brödet från långsidan. Bred eventuellt lite smör längs långsidan som avslutar rullen så att brödet håller ihop bättre.
  3. Skär cirka 6 bitar och doppa ena snittsidan i dill och gräslök.
  4. Ställ snittarna på ett fat och garnera med en liten klick rom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-12-31

Helt fantastiskt gott! Vi har använt dessa som förrätt till nyårsmiddag två gånger redan, och det startar hela firandet med en lyxig känsla...

Liknande recept

Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxrullar med gorgonzolacreme

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)