För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tunnbrödssnittar med västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
3.15 (54 betyg)

Tunnbröd är ju bara så gott! Tillsammans med denna oströra blir det en ren njutning i en liten munsbit.

Tillagningstid: 20 minuter
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella, 10 %
  • 100 g riven västerbottensost eller lagrad prästost
  • 80 g valfri rom
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 3 mjuka rektangulära tunnbröd
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 80 g valfri rom

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, kesella, ost, rom, dill och smaka av med svartpeppar. Bred oströra på ett tunnbröd och rulla ihop brödet från långsidan. Bred eventuellt lite smör längs långsidan som avslutar rullen så att brödet håller ihop bättre.
  2. Skär cirka 6 bitar och doppa ena snittsidan i dill och gräslök. Ställ snittarna på ett fat och garnera med en liten klick rom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-12-31

Helt fantastiskt gott! Vi har använt dessa som förrätt till nyårsmiddag två gånger redan, och det startar hela firandet med en lyxig känsla...

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Potkäs

(1)

Västerbottencrème

(0)

Lyxig dessert i glas

(5)

Örtiga oststänger

(4)

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

(16)

Avokado- och fetaoströra

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella, 10 %
  • 100 g riven västerbottensost eller lagrad prästost
  • 80 g valfri rom
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 3 mjuka rektangulära tunnbröd
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 80 g valfri rom

Tunnbrödssnittar med västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
3.15 (54 betyg)

Tunnbröd är ju bara så gott! Tillsammans med denna oströra blir det en ren njutning i en liten munsbit.

Tillagningstid: 20 minuter
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, kesella, ost, rom, dill och smaka av med svartpeppar. Bred oströra på ett tunnbröd och rulla ihop brödet från långsidan. Bred eventuellt lite smör längs långsidan som avslutar rullen så att brödet håller ihop bättre.
  2. Skär cirka 6 bitar och doppa ena snittsidan i dill och gräslök. Ställ snittarna på ett fat och garnera med en liten klick rom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-12-31

Helt fantastiskt gott! Vi har använt dessa som förrätt till nyårsmiddag två gånger redan, och det startar hela firandet med en lyxig känsla...

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Potkäs

(1)

Västerbottencrème

(0)

Lyxig dessert i glas

(5)

Örtiga oststänger

(4)

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

(16)

Avokado- och fetaoströra

(5)