För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tryffelspetsade ägg med garnering

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Äggskal fyllda med krämig äggsmet.

Tillagningstid: 15 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering 1:
  • 4 msk löj- eller laxrom, röd eller svart caviar
  • Garnering 2:
  • 4 msk gräslök
  • 80 g kallrökt lax
  • Garnering 3:
  • 4 msk groddar eller skott

Gör så här

  1. Knäck äggen högt upp mot toppen, spara skalen och tvätta dem försiktigt. Blanda ägg, ost, salt och peppar. Låt fettet smälta i en kastrull och häll i äggsmeten. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Rör med en trä- eller plastslev tills massan blivit krämig. Smaksätt med tryffelolja.
  2. Fyll massan i äggskalen och garnera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gubbröra i snapsglas

(14)

Smörgåstårta med lax

(18)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Cocotter med lax och västerbottensost

(72)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Sillsallad med ägg

(2)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering 1:
  • 4 msk löj- eller laxrom, röd eller svart caviar
  • Garnering 2:
  • 4 msk gräslök
  • 80 g kallrökt lax
  • Garnering 3:
  • 4 msk groddar eller skott

Tryffelspetsade ägg med garnering

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Äggskal fyllda med krämig äggsmet.

Tillagningstid: 15 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen högt upp mot toppen, spara skalen och tvätta dem försiktigt. Blanda ägg, ost, salt och peppar. Låt fettet smälta i en kastrull och häll i äggsmeten. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Rör med en trä- eller plastslev tills massan blivit krämig. Smaksätt med tryffelolja.
  2. Fyll massan i äggskalen och garnera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gubbröra i snapsglas

(14)

Smörgåstårta med lax

(18)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Cocotter med lax och västerbottensost

(72)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Sillsallad med ägg

(2)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)