För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Trippel tryffel tårta

Betyg (1-5):
3.28 (68 betyg)

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar att stelna
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tårtbotten:
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muskovadosocker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Mörk chokladtryffel:
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • Ljus chokladtryffel:
  • 200 g mjölkchoklad
  • 40 g smör
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 cl kahlúa, kaffelikör
  • 30 g krossad daim
  • Vit chokladtryffel:
  • 200 g vit choklad
  • 25 g smör
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 cl Galliano, vaniljlikör
  • Garnering:
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 tsk olja

Gör så här

  1. Tårtbotten:<br />Smält smör och tillsätt socker, muscovadosocker, kakao, vaniljsocker och salt. Vispa med elvisp och tillsätt ett ägg i taget. Sikta ner mjölet i smeten och rör om. Häll smeten i en smord och bröad springform, 26 centimeter i diametern. Grädda kakan cirka 15 minuter och låt svalna.

Tryfflar

  1. Gör en tryffel åt gången och låt den stå 1 timme att stelna i kylen innan du gör nästa. Börja med den mörka, sedan den ljusare och sist den vita.
  2. Smält chokladen i vattenbad. Lägg smör, grädde och smaksättning i en kastrull och värm tills smöret smält. När chokladen och smörblandningen har samma temperatur vispas de försiktigt samman till en jämn smet. Häll den mörka direkt på den avsvalnade tårtbotten och ställ in i kylen att stelna.
  3. Upprepa likadant med de andra två tryfflarna. När kakan är klar lossa försiktigt kanterna med hjälp av en vass kniv.

Garnering

  1. Smält chokladen och tillsätt oljan. Ta en spritspåse och gör ett superlitet hål. Spritsa ut chokladen i ett rutmönster över hela kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2015-02-01

Gjorde tårtan till nyårskaffet, väldigt uppskattat och god! Byte ut kaffet mot apelsinjuice, kahluan mot baileys och gallianon mot vanlijkonjak då jag inte tycker om kaffe. Mycket god och rekommenderar varmt att testa!

Anna

2014-01-01

Fantastisk!!!

Carina

2013-09-24

Supergod tårta. Jag hade en form med 24 diameter och trodde att jag skulle få tjockare chokladlager men så blev inte fallet. Tyckte att jag fick tunnare lager mot bilden till och med men det gjorde inget för balansen mellan lagren var bra. Bytte ut Kahlúa mot Baileys då det var kaffe i första lagret.

Liknande recept

Barnens påsktårta

(10)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Chokladmudcake med karamell

(4)

Chokladkaka extra allt

(34)

Sommardröm

(1)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Påsktårta med fågelbo

(121)

Vit chokladtryffel

(39)
25 st
  • Tårtbotten:
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muskovadosocker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Mörk chokladtryffel:
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • Ljus chokladtryffel:
  • 200 g mjölkchoklad
  • 40 g smör
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 cl kahlúa, kaffelikör
  • 30 g krossad daim
  • Vit chokladtryffel:
  • 200 g vit choklad
  • 25 g smör
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 cl Galliano, vaniljlikör
  • Garnering:
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 tsk olja

Trippel tryffel tårta

Betyg (1-5):
3.28 (68 betyg)

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar att stelna
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tårtbotten:<br />Smält smör och tillsätt socker, muscovadosocker, kakao, vaniljsocker och salt. Vispa med elvisp och tillsätt ett ägg i taget. Sikta ner mjölet i smeten och rör om. Häll smeten i en smord och bröad springform, 26 centimeter i diametern. Grädda kakan cirka 15 minuter och låt svalna.

Tryfflar

  1. Gör en tryffel åt gången och låt den stå 1 timme att stelna i kylen innan du gör nästa. Börja med den mörka, sedan den ljusare och sist den vita.
  2. Smält chokladen i vattenbad. Lägg smör, grädde och smaksättning i en kastrull och värm tills smöret smält. När chokladen och smörblandningen har samma temperatur vispas de försiktigt samman till en jämn smet. Häll den mörka direkt på den avsvalnade tårtbotten och ställ in i kylen att stelna.
  3. Upprepa likadant med de andra två tryfflarna. När kakan är klar lossa försiktigt kanterna med hjälp av en vass kniv.

Garnering

  1. Smält chokladen och tillsätt oljan. Ta en spritspåse och gör ett superlitet hål. Spritsa ut chokladen i ett rutmönster över hela kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2015-02-01

Gjorde tårtan till nyårskaffet, väldigt uppskattat och god! Byte ut kaffet mot apelsinjuice, kahluan mot baileys och gallianon mot vanlijkonjak då jag inte tycker om kaffe. Mycket god och rekommenderar varmt att testa!

Anna

2014-01-01

Fantastisk!!!

Carina

2013-09-24

Supergod tårta. Jag hade en form med 24 diameter och trodde att jag skulle få tjockare chokladlager men så blev inte fallet. Tyckte att jag fick tunnare lager mot bilden till och med men det gjorde inget för balansen mellan lagren var bra. Bytte ut Kahlúa mot Baileys då det var kaffe i första lagret.

Liknande recept

Barnens påsktårta

(10)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Chokladmudcake med karamell

(4)

Chokladkaka extra allt

(34)

Sommardröm

(1)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Påsktårta med fågelbo

(121)

Vit chokladtryffel

(39)