Kanelchokladtårta med tryffeltäcke
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke

4.23 (13 betyg)

Recept av Maria Granefelt

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 ägg
  • 1.5 dl finmalet rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
Tryffeltäcke
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 25 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.

  2. 2

    Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen.

  3. 3

    Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös. Låt svalna i formen.

Tryffeltäcke:

  1. 1

    Värm grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden under omrörning. Tillsätt smöret.

  2. 2

    Rör till en jämn smet. Bred ut på kakan och låt stelna. (Pudra ev med kakao.)

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elinor

    Jättegod! Dekorera även med blåbär som passa väldigt bra till

  • Adriana Ramirez

    Delicious!