Tre nyårssnittar på crostinis

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crostinis:
  • 1 baguette
  • olivolja
  • salt
  • Hummerröra:
  • 1 fryst hummer, tinad
  • 5 små hackade champinjoner
  • 2 msk majonnäs (gärna Hellman's)
  • 1 strimlad salladslök
  • tryffelolja
  • salt
  • Bresaolasnitt:
  • 8 skivor bresaola
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • Bresaolasnit:
  • 0.5 liten strimlad rödlök
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Rödbetstartar:
  • 2.5 dl finhackad kokt rödbeta
  • 0.5 dl finhackad saltgurka
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk fransk senap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor och pensla med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt svalna.

Hummerröra:

  1. Dela hummern på längden och plocka ur allt kött från stjärten och klorna. Hacka det grovt och blanda med övriga ingredienser strax innan servering. Smaka av med tryffelolja och salt. Lägg upp på crostinis och servera direkt.

Bresaolasnitt:

  1. Vispa crème fraiche fast och fluffig med elvisp och lägg i spritspåse. Lägg 1 skiva bresaola per crostini och spritsa på vispad crème fraiche. Toppa med löjrom, lite rödlök och gräslök.

Rödbetstartar:

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på crostinis och garnera med lite extra rödlök och gräslök.

Tips

Gör en egen spritsstrut av bakplåtspapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Snittar med skagenröra och parmaskinka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmaskinkschips med skagenröra

Betyg
Betyg
(49)
Tre nyårssnittar på crostinis
20 st
  • Ingredienser (20)
  • Crostinis:
  • 1 baguette
  • olivolja
  • salt
  • Hummerröra:
  • 1 fryst hummer, tinad
  • 5 små hackade champinjoner
  • 2 msk majonnäs (gärna Hellman's)
  • 1 strimlad salladslök
  • tryffelolja
  • salt
  • Bresaolasnitt:
  • 8 skivor bresaola
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • Bresaolasnit:
  • 0.5 liten strimlad rödlök
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Rödbetstartar:
  • 2.5 dl finhackad kokt rödbeta
  • 0.5 dl finhackad saltgurka
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk fransk senap
  • salt och svartpeppar

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor och pensla med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt svalna.

Hummerröra:

  1. Dela hummern på längden och plocka ur allt kött från stjärten och klorna. Hacka det grovt och blanda med övriga ingredienser strax innan servering. Smaka av med tryffelolja och salt. Lägg upp på crostinis och servera direkt.

Bresaolasnitt:

  1. Vispa crème fraiche fast och fluffig med elvisp och lägg i spritspåse. Lägg 1 skiva bresaola per crostini och spritsa på vispad crème fraiche. Toppa med löjrom, lite rödlök och gräslök.

Rödbetstartar:

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på crostinis och garnera med lite extra rödlök och gräslök.

Tips

Gör en egen spritsstrut av bakplåtspapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Snittar med skagenröra och parmaskinka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmaskinkschips med skagenröra

Betyg
Betyg
(49)