Tre nyårssnittar på crostinis
  • Ugn 225º

Tre nyårssnittar på crostinis

2.86 (14 betyg)

  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

24 stycken
Crostinis:
  • 1 baguette
  • olivolja
  • salt
Hummerröra:
  • 1 fryst hummer, tinad
  • 5 små hackade champinjoner
  • 2 msk majonnäs (gärna Hellman's)
  • 1 strimlad salladslök
  • tryffelolja
  • salt
Bresaolasnitt:
  • 8 skivor bresaola
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
Bresaolasnit:
  • 0.5 liten strimlad rödlök
  • 1 msk finhackad gräslök
Rödbetstartar:
  • 2.5 dl finhackad kokt rödbeta
  • 0.5 dl finhackad saltgurka
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk fransk senap
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär brödet i 1 cm tjocka skivor och pensla med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt svalna.

Hummerröra:

  1. 1

    Dela hummern på längden och plocka ur allt kött från stjärten och klorna. Hacka det grovt och blanda med övriga ingredienser strax innan servering. Smaka av med tryffelolja och salt. Lägg upp på crostinis och servera direkt.

Bresaolasnitt:

  1. 1

    Vispa crème fraiche fast och fluffig med elvisp och lägg i spritspåse. Lägg 1 skiva bresaola per crostini och spritsa på vispad crème fraiche. Toppa med löjrom, lite rödlök och gräslök.

Rödbetstartar:

  1. 1

    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på crostinis och garnera med lite extra rödlök och gräslök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en egen spritsstrut av bakplåtspapper.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar