Grillade tapas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Två varianter på grillade tilltugg - ett med musslor och bacon och ett med getost och zucchini.

Tillagningstid: 30 minuter
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g bacon i halverade skivor
  • 140 g små kammussla (pilgrimsmussla) eller musslor på burk i vatten
  • 150 g getost
  • 375 zucchini
  • 1 olivolja

Gör så här

Musslor/bacon

  1. Låt musslorna rinna av eller dela pilgrimsmusslorna. Rulla in varje mussla i bacon. Om musslorna är små, rulla in 2-3 stycken i varje baconpaket. Trä upp på små blötlagda grillpinnar, 2 paket på varje. Grilla på grill eller stek i stekpanna tills baconet är knaprigt och musslorna genomvarma.

Getost/zucchini

  1. Dela osten i 16 bitar. Skär zucchinin i 8 tunna skivor på längden med en osthyvel och dela dem på tvären (använd det som blir över till sallad eller gryta.) Pensla zucchinin med lite olja och grilla eller stek den så att den mjuknar något. Rulla in en ostbit i varje skiva.Trä upp på små blötlagda grillpinnar, 2 rullar på varje. Grilla på grill eller stek i stekpanna tills osten smält lite.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 140 g bacon i halverade skivor
  • 140 g små kammussla (pilgrimsmussla) eller musslor på burk i vatten
  • 150 g getost
  • 375 zucchini
  • 1 olivolja

Grillade tapas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Två varianter på grillade tilltugg - ett med musslor och bacon och ett med getost och zucchini.

Tillagningstid: 30 minuter
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Musslor/bacon

  1. Låt musslorna rinna av eller dela pilgrimsmusslorna. Rulla in varje mussla i bacon. Om musslorna är små, rulla in 2-3 stycken i varje baconpaket. Trä upp på små blötlagda grillpinnar, 2 paket på varje. Grilla på grill eller stek i stekpanna tills baconet är knaprigt och musslorna genomvarma.

Getost/zucchini

  1. Dela osten i 16 bitar. Skär zucchinin i 8 tunna skivor på längden med en osthyvel och dela dem på tvären (använd det som blir över till sallad eller gryta.) Pensla zucchinin med lite olja och grilla eller stek den så att den mjuknar något. Rulla in en ostbit i varje skiva.Trä upp på små blötlagda grillpinnar, 2 rullar på varje. Grilla på grill eller stek i stekpanna tills osten smält lite.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)