Ceviche i salladsblad

Ceviche i salladsblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt start på en lyxig middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4
  • 250 g skalade räkor (räkorna från räksoppan)
  • 5 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 strimlad salladslök
  • 0.5 finhackad, urkärnad röd chili
  • 2 lime pressad saft, eller 0,5 citron
  • 0.5 dl hackad koriander eller dill
  • ev salladsblad till servering
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
  3. Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.

Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ceviche i salladsblad
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g skalade räkor (räkorna från räksoppan)
  • 5 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 strimlad salladslök
  • 0.5 finhackad, urkärnad röd chili
  • 2 lime pressad saft, eller 0,5 citron
  • 0.5 dl hackad koriander eller dill
  • ev salladsblad till servering
  • 2 krm salt

Ceviche i salladsblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt start på en lyxig middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
  3. Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.

Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!