Trädgårdssylt med hallon, vinbär och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter hallon
  • 1 liter röda vinbär
  • 0.5 liter äpple, skalat och rivet (ca 5 st)
  • 8 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm natriumbensoat, eventuellt

Gör så här

  1. Lägg bär, äpple, socker och vatten i en rymlig kastrull eller gryta. Koka ca 20 min utan lock. Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av sylten.
  2. Ös upp i rena varma glasburkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock och låt svalna helt så att sylten tjocknar. Förvara svalt.
  3. Natriumbensoat är ett konserveringsmedel som gör att sylten håller längre. Vill du inte använda det måste du frysa sylten. Ös då upp i fryståliga burkar eller påsar.

Tips

Tur att det finns bär även i frysdisken – välj dina favoriter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



GSV

2020-11-08

Mycket god smak och bra konsistens med vanligt socker!

Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallondaiquiri

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 liter hallon
  • 1 liter röda vinbär
  • 0.5 liter äpple, skalat och rivet (ca 5 st)
  • 8 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm natriumbensoat, eventuellt

Trädgårdssylt med hallon, vinbär och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg bär, äpple, socker och vatten i en rymlig kastrull eller gryta. Koka ca 20 min utan lock. Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av sylten.
  2. Ös upp i rena varma glasburkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock och låt svalna helt så att sylten tjocknar. Förvara svalt.
  3. Natriumbensoat är ett konserveringsmedel som gör att sylten håller längre. Vill du inte använda det måste du frysa sylten. Ös då upp i fryståliga burkar eller påsar.

Tips

Tur att det finns bär även i frysdisken – välj dina favoriter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



GSV

2020-11-08

Mycket god smak och bra konsistens med vanligt socker!

Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallondaiquiri

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)