Tortellini med prosciutto och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Snabbt kan du göra fylld pasta lite fylligare med en ljuv tomatsås och lufttorkad skinka.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tomatsås:
  • 4 msk olivolja
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 finhackad morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 krm torkad chili
  • 250 g tortellini, eller annan färsk pasta
  • 2 msk olivolja
  • 50 g prosciutto, delade i mindre bitar delar
  • 2 dl parmesanost, hälften riven hälften hyvlad
  • 2 dl hela blad färsk basilika

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en panna. Lägg i vitlök, lök och morot. Fräs på svag värme tills löken och vitlöken mjuknar utan att ta färg, cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpuré. Häll i krossade tomater.
  2. Fyll på med vatten, citronskal, salt och chili. Låt puttra på svag värme utan lock i cirka 30 minuter, tills moroten är mjuk och såsen inte är vattnig. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm en annan panna med olivolja. Lägg i prosciuttoskivorna i oljan. När prosciutton fått lite färg, efter cirka 1 minut, lägg i pasta, tomatsås och 1 dl riven parmesanost samt hela basilikablad.
  4. Slunga runt blandningen i pannan tills allt är blandat och osten har smält. Lägg upp på en tallrik. Hyvla parmesan på toppen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(125)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Tomatsås:
  • 4 msk olivolja
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 finhackad morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 krm torkad chili
  • 250 g tortellini, eller annan färsk pasta
  • 2 msk olivolja
  • 50 g prosciutto, delade i mindre bitar delar
  • 2 dl parmesanost, hälften riven hälften hyvlad
  • 2 dl hela blad färsk basilika

Tortellini med prosciutto och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Snabbt kan du göra fylld pasta lite fylligare med en ljuv tomatsås och lufttorkad skinka.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en panna. Lägg i vitlök, lök och morot. Fräs på svag värme tills löken och vitlöken mjuknar utan att ta färg, cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpuré. Häll i krossade tomater.
  2. Fyll på med vatten, citronskal, salt och chili. Låt puttra på svag värme utan lock i cirka 30 minuter, tills moroten är mjuk och såsen inte är vattnig. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm en annan panna med olivolja. Lägg i prosciuttoskivorna i oljan. När prosciutton fått lite färg, efter cirka 1 minut, lägg i pasta, tomatsås och 1 dl riven parmesanost samt hela basilikablad.
  4. Slunga runt blandningen i pannan tills allt är blandat och osten har smält. Lägg upp på en tallrik. Hyvla parmesan på toppen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(125)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)