Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg (1-5):
3.28 (29 betyg)

Mild och god stekt torkrygg med musselsås och vitlöksdoftande rotselleripuré.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Rotselleripuré:
  • 0.5 kg skalad, delad rotselleri (ca 5x5 cm bitar)
  • 0.5 klyftad gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • vatten
  • 1 dl grädde
  • Musselsås:
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 600 g torskrygg

Gör så här

  1. Lägg rotselleri, lök och buljongtärning i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka rotsellerin mjuk, cirka 15 minuter. Häll av spadet, tillsätt grädden och mixa med stavmixer till en slät puré.
  2. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Stängs de inte är de döda och ska inte ätas. Skölj musslorna väl.
  3. Bryn lök, vitlök och timjan i olivolja i en stor kastrull med lock, cirka 4 liter. Tillsätt vin och vatten, låt det koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock på hög värme cirka 5 minuter, skaka kastrullen då och då. Sila av vätskan i en kastrull, tillsätt grädde och låt koka upp.
  4. Smält smöret i en panna och stek fiskbitarna på medelhög värme, 3-5 minuter på varje sida.
  5. Servera fisken med musslor, sås och rotselleripuré och eventuellt lite färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moules-gryta torsk och räkor

(35)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Caldeirada

(12)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(35)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fisk i skaldjurssås

(8)
14 st
  • Rotselleripuré:
  • 0.5 kg skalad, delad rotselleri (ca 5x5 cm bitar)
  • 0.5 klyftad gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • vatten
  • 1 dl grädde
  • Musselsås:
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 600 g torskrygg

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg (1-5):
3.28 (29 betyg)

Mild och god stekt torkrygg med musselsås och vitlöksdoftande rotselleripuré.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotselleri, lök och buljongtärning i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka rotsellerin mjuk, cirka 15 minuter. Häll av spadet, tillsätt grädden och mixa med stavmixer till en slät puré.
  2. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Stängs de inte är de döda och ska inte ätas. Skölj musslorna väl.
  3. Bryn lök, vitlök och timjan i olivolja i en stor kastrull med lock, cirka 4 liter. Tillsätt vin och vatten, låt det koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock på hög värme cirka 5 minuter, skaka kastrullen då och då. Sila av vätskan i en kastrull, tillsätt grädde och låt koka upp.
  4. Smält smöret i en panna och stek fiskbitarna på medelhög värme, 3-5 minuter på varje sida.
  5. Servera fisken med musslor, sås och rotselleripuré och eventuellt lite färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moules-gryta torsk och räkor

(35)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Caldeirada

(12)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(35)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fisk i skaldjurssås

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies