För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torskfilé med wokad spenat och parmesan

Betyg (1-5):
3.81 (16 betyg)

Ångkokade firrar med smakfulla tillbehör blir en hälsosam fiskrätt. Perfekt som lättare lunch eller middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris, valfri sort
  • 6 dl vatten
  • 400 g tinad kravmärkt torskfilé
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 100 g riven parmesan
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g bladspenat
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra torsken och ånga den ovanpå riset medan det kokar. Lägg torsken i en metallsil som läggs ovanpå riset. Lägg sedan på locket på riskastrullen. Eventuellt kan du behöva koka riset i en större kastrull än normalt.
  2. Blanda chili och parmesan. Stek löken i oljan och vänd hastigt ner spenaten, salta och peppra. Servera torsken tillsammans med ris, spenat och toppa med chili- och parmesanblandningen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Unenge

2013-10-23

Jag serverade Decco pasta till och stekte torsken snabbt efter en lätt rimning

Britta/webbredaktionen

2013-10-14

@Ångpannan Just nu har vi inte det, men vi letar efter en insats till olika grytor och kastruller.

Britta/webbredaktionen

2013-10-09

@Lasse Kongo Det går bra med vilken fisk som helst.

Lasse Kongo

2013-10-08

Kan man välja träskgädda istället?

Liselotte

2013-10-08

Jag gjorde en egen liten variant, stekte fisken försiktigt. Sen lät jag chilifrukten fräsas med löken och spenaten vilket gav en fin smak och hetta till blandningen.

Ångpannan

2013-10-07

Låter verkligen gott. Kan man köpa insatser för ångkokning på Coop?

Sophie

2011-12-29

Låter gott!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(12)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Torskburgare med hemgjord dressing

(23)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Lax- och spenatpaj

(92)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl ris, valfri sort
  • 6 dl vatten
  • 400 g tinad kravmärkt torskfilé
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 100 g riven parmesan
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g bladspenat
  • 0.5 tsk svartpeppar

Torskfilé med wokad spenat och parmesan

Betyg (1-5):
3.81 (16 betyg)

Ångkokade firrar med smakfulla tillbehör blir en hälsosam fiskrätt. Perfekt som lättare lunch eller middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra torsken och ånga den ovanpå riset medan det kokar. Lägg torsken i en metallsil som läggs ovanpå riset. Lägg sedan på locket på riskastrullen. Eventuellt kan du behöva koka riset i en större kastrull än normalt.
  2. Blanda chili och parmesan. Stek löken i oljan och vänd hastigt ner spenaten, salta och peppra. Servera torsken tillsammans med ris, spenat och toppa med chili- och parmesanblandningen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Unenge

2013-10-23

Jag serverade Decco pasta till och stekte torsken snabbt efter en lätt rimning

Britta/webbredaktionen

2013-10-14

@Ångpannan Just nu har vi inte det, men vi letar efter en insats till olika grytor och kastruller.

Britta/webbredaktionen

2013-10-09

@Lasse Kongo Det går bra med vilken fisk som helst.

Lasse Kongo

2013-10-08

Kan man välja träskgädda istället?

Liselotte

2013-10-08

Jag gjorde en egen liten variant, stekte fisken försiktigt. Sen lät jag chilifrukten fräsas med löken och spenaten vilket gav en fin smak och hetta till blandningen.

Ångpannan

2013-10-07

Låter verkligen gott. Kan man köpa insatser för ångkokning på Coop?

Sophie

2011-12-29

Låter gott!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(12)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Torskburgare med hemgjord dressing

(23)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Lax- och spenatpaj

(92)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)