För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tonfisksallad med kaprisdressing och pocherat ägg

Betyg (1-5):
4.15 (27 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g tonfisk på burk
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 fint hackad röd lök
  • 1 msk kapris
  • Pocherat ägg:
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • Serveringsförslag:
  • 200 g haricots verts
  • 200 g mangoldskott
  • 2 fileade blodgrapefrukter

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienserna till dressingen utom lök och kapris. Tillsätt lök och kapris och blanda. Häll dressingen över tonfisken och låt stå minst 20 minuter.
  2. Koka upp vatten, salt och ättika, dra upp en virvel i vattnet med en sked samtidigt som du försiktigt knäcker ett ägg mot kanten. Sjud i 3 minuter och fånga upp dem med en hålslev. Gör ett i taget så de inte fastnar i varandra.

Servering

Servera med haricots verts, mangoldsallad och grapefrukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2016-03-30

Sjukt gott!!! Jag hade röran på hårdbrödmacka med kokt ägg. Mums :)

Gaby Olsson

2015-09-15

Quinoa gör den matigare en superenkel och snabb middag som är riktigt läcker.

Helena

2013-10-24

Jättegott och fräscht! Rekommenderas varmt.

20130830

2013-08-31

Otippat väldigt gott!! Trodde inte tonfisk och grape kunde passa så bra ihop. Dressingen på tonfisken var perfekt.

Hannes

2013-05-20

Hade föredragit om det varit en mer hållbart fiskad fiskart. Verkar för övrigt vara väldigt enkelt och gott recept.

farmor

2012-03-30

jättegott!! gillar tonfisk så kul med nya recept!! varierade lite då inte hade allt hemma, ,,

Snutteliten

2012-03-13

Inte så jätteförtjust i tonfisk men denna salladen är en av det godaste jag ätit. =D

Liknande recept

Panerad fisk

(30)

Fisktaco med mangosalsa

(38)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(8)

Örtomelett

(6)

Solrospanerad fiskfilé

(30)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Klassisk strömmingslåda

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g tonfisk på burk
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 fint hackad röd lök
  • 1 msk kapris
  • Pocherat ägg:
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • Serveringsförslag:
  • 200 g haricots verts
  • 200 g mangoldskott
  • 2 fileade blodgrapefrukter

Tonfisksallad med kaprisdressing och pocherat ägg

Betyg (1-5):
4.15 (27 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienserna till dressingen utom lök och kapris. Tillsätt lök och kapris och blanda. Häll dressingen över tonfisken och låt stå minst 20 minuter.
  2. Koka upp vatten, salt och ättika, dra upp en virvel i vattnet med en sked samtidigt som du försiktigt knäcker ett ägg mot kanten. Sjud i 3 minuter och fånga upp dem med en hålslev. Gör ett i taget så de inte fastnar i varandra.

Servering

Servera med haricots verts, mangoldsallad och grapefrukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2016-03-30

Sjukt gott!!! Jag hade röran på hårdbrödmacka med kokt ägg. Mums :)

Gaby Olsson

2015-09-15

Quinoa gör den matigare en superenkel och snabb middag som är riktigt läcker.

Helena

2013-10-24

Jättegott och fräscht! Rekommenderas varmt.

20130830

2013-08-31

Otippat väldigt gott!! Trodde inte tonfisk och grape kunde passa så bra ihop. Dressingen på tonfisken var perfekt.

Hannes

2013-05-20

Hade föredragit om det varit en mer hållbart fiskad fiskart. Verkar för övrigt vara väldigt enkelt och gott recept.

farmor

2012-03-30

jättegott!! gillar tonfisk så kul med nya recept!! varierade lite då inte hade allt hemma, ,,

Snutteliten

2012-03-13

Inte så jätteförtjust i tonfisk men denna salladen är en av det godaste jag ätit. =D

Liknande recept

Panerad fisk

(30)

Fisktaco med mangosalsa

(38)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(8)

Örtomelett

(6)

Solrospanerad fiskfilé

(30)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Klassisk strömmingslåda

(3)