Torsk med ägg och brynt smör
Torsk med ägg och brynt smör
  • Tid 25 min

Torsk med ägg och brynt smör

3.76 (21 betyg)

Kokt torsk med potatis och klassiska tillbehör.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 skivad gul lök
  • 50 g smör
  • 200 g sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatis i lättsaltat vatten. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min.

  2. 2

    Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min.

  3. 3

    Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Hacka äggen grovt.

  4. 4

    Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar.

  5. 5

    Servera torsken med potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Nils

    Mums! Men passa torsken så den inte kokar för länge!

  • Aine

    Mycket gott

  • birgitta

    mycket gott och lättlagat.Min favorit.

  • Laila

    Man tar gärna en portion till för att det är så gott

Visa fler