Torsk med ägg och brynt smör

Torsk med ägg och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Kokt torsk med potatis och klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 500 g torsk
  • 0.5 skivad gul lök
  • 50 g smör
  • 200 g sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min.
  2. Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Hacka äggen grovt.
  4. Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar.
  5. Servera torsken med potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nils

2016-09-10

Mums! Men passa torsken så den inte kokar för länge!

Aine

2016-04-08

Mycket gott

birgitta

2014-10-01

mycket gott och lättlagat.Min favorit.

Laila

2014-03-21

Man tar gärna en portion till för att det är så gott

Barbro Eriksson

2013-04-15

Underbart gott!

Torsk med ägg och brynt smör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 500 g torsk
  • 0.5 skivad gul lök
  • 50 g smör
  • 200 g sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Torsk med ägg och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Kokt torsk med potatis och klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min.
  2. Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Hacka äggen grovt.
  4. Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar.
  5. Servera torsken med potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nils

2016-09-10

Mums! Men passa torsken så den inte kokar för länge!

Aine

2016-04-08

Mycket gott

birgitta

2014-10-01

mycket gott och lättlagat.Min favorit.

Laila

2014-03-21

Man tar gärna en portion till för att det är så gott

Barbro Eriksson

2013-04-15

Underbart gott!