Tomatsoppa med pizzasnurror

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 kg krossade tomater två burkar à 500g
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt 10%, till servering
  • Pizzasnurror
  • 1 pizzadeg (550 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling
  • flingsalt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan helt slätt.

Pizzasnurror:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken. Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg.
  2. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och de nygräddade snurrorna.
Tomatsoppa med pizzasnurror
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 kg krossade tomater två burkar à 500g
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt 10%, till servering
  • Pizzasnurror
  • 1 pizzadeg (550 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling
  • flingsalt

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan helt slätt.

Pizzasnurror:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken. Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg.
  2. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och de nygräddade snurrorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2022-01-31

Underbart och så enkelt