Tomatsoppa med pizzasnurror
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Tomatsoppa med pizzasnurror

3.8 (5 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 kg krossade tomater två burkar à 500g
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt 10%, till servering
Pizzasnurror
  • 1 pizzadeg (550 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan helt slätt.

Pizzasnurror:

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken. Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg.

  2. 2

    Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och de nygräddade snurrorna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar