Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under
omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min
och mixa sedan helt slätt.
Pizzasnurror:
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken.
Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm
breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
och pensla med lättvispat ägg.
Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och
de nygräddade snurrorna.
Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under
omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min
och mixa sedan helt slätt.
Pizzasnurror:
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken.
Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm
breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
och pensla med lättvispat ägg.
Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och
de nygräddade snurrorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Karin
2022-01-31
Underbart och så enkelt